Prima pagina

Israelul ataca din nou

05.04.2001, 00:00 6



Fortele israeliene au lansat ieri tiruri de mortiere asupra unor tinte palestiniene din Gaza, in semn de raspuns fata de atacurile asupra unei colonii evreiesti, dupa ce marti au bombardat cladiri ale Autoritatii Palestiniene, informeaza CNN.

Bombardamentele de marti, ce au vizat printre alte tinte si doua sedii ale politiei palestiniene, au reprezentat riposta fata de un atac palestinian cu mortiere in Gaza, care a dus la ranirea unui copil israelian in varsta de zece luni.

Violentele au continuat, in ciuda convorbirile avute in Grecia de ministrul israelian de externe Shimon Peres si ministrul palestinian Nabil Shaath, acesta fiind primul contact bilateral la un asemenea nivel din ultimele doua luni.

Peres a declarat ca spera ca discutiile ce urmeaza sa aiba loc intre sefii militari israelieni si palestinieni sa duca in cele din urma la reluarea negocierilor de pace. La convorbirile din grecia a participat si coordonatorul politicii externe a Uniunii Europene, Javier Solana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24