Prima pagina

Leul urca spre, 3,24 unitati fata de euro (Update)

Leul urca spre, 3,24 unitati fata de euro (Update)
14.06.2007, 15:12 21

Raportul euro/leu a depasit, in partea a doua a sedintei valutare, pragul de 3,25 unitati, atingand minime in apropierea nivelului de 3,24 lei/euro, dupa ce un jucator londonez a lansat in piata ordine semnificative de vanzare de valuta, potrivit dealerilor.

"Dupa ce, in prima parte a zilei, cotatiile s-au mentinut in jurul pragului de 3,25 lei/euro, spre finalul sedintei la vanzare au aparut cantitati mari de valuta, ordinele venind se pare de la o banca importanta din Londra, care si-a deschis pozitii noi pe leu", a declarat un dealer.


Moneda nationala s-a apreciat, astazi, la un nou maxim al ultimilor patru ani si sapte luni fata de euro, cursul de schimb anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) situandu-se la 3,2519 lei/euro.

Referinta BNR este cu 2,02 bani sub raportul din ziua precedenta, iar ultima data cand moneda europeana a fost cotata atat de jos a fost in 21 octombrie 2002, cand cursul s-a plasat la 3,2460 unitati.

Aprecierea leului a inceput din primele tranzactii pe piata interbancara, cand cotatiile au coborat de la 3,26 lei/euro, inchiderea de miercuri, spre nivelul de 3,25 lei/euro, pe fondul unor ordine speculative de vanzare de valuta.

Cursul de schimb a atins un minim de 3,25 lei/euro, insa dealerii au declarat ca se asteapta ca acest prag sa fie suficient de rezistent si anticipeaza mentinerea cursul intre 3,25 - 3,26 lei/euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO