Prima pagina

Miercuri se va decide soarta conducerii SocGen

29.01.2008, 12:13 13

Detaliile oferite de anchetatorii francezi, conform carora bursa de derivate Eurex a atentionat inca din noiembrie 2007 compania bancara cu privire la actiunile lui Jerome Kerviel, continua sa loveasca in reputatia bancii franceze Societe Generale, arata Financial Times.

Cei mai afectati de astfel de detalii par a fi Daniel Bouton, presedintele SocGen, si Jean-Pierre Mustier, seful departamentului corporate si de investitii.

Maine va avea loc o intrunire a boardului executiv, unde se vor lua decizii cu privire la viitorul acestora.

Presedintele francez Nicholas Sarkozy ad declarat luni ca spera sa aiba loc schimbari in cadrul nivelului de conducere al SocGen, considerand ca "Intr-un sistem in care recompensele sunt mari... nimeni nu poate scapa de resposabilitati atunci cand se iveste o problema".

Desi Bouton a declarat ca va fi de acord cu plecarea din cadrul SocGen, un membru al boardului actionarilor a declarat ca acesta va fi inlocuit doar dupa ce va scoate institutia din criza in care aceasta a intrat.

Banci franceze precum Credit Agricole si BNP Parisbas si-au exprimat deja intereseul pentru banca care a devenit vulnerabila, chiar daca vor actiona in aceasta privinta de-abia peste cateva luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO