Prima pagina

Nemtii investesc 10 mil. euro in carton

27.03.2006, 00:00 14

Grupul THIMM, unul dintre furnizorii importanti de ambalaje de pe piata germana, va investi 10 milioane de euro pentru construirea unei fabrici de carton ondulat la Sura Mica, judetul Sibiu.

Proiectul va fi derulat pe o perioada de cinci ani, prima faza constand in alocarea unor fonduri de 3,5 milioane de euro pentru ridicarea unei fabrici de 3.000 de mp plus 500 mp de birouri. Planurile grupului prevad ca productia sa fie demarata in trimestrul patru al acestui an. In etapa a doua a investitiei, spatiul de productie va ajunge la aproximativ 10.000 de mp.

"Expansiunea spre Romania se explica prin faptul ca noi mergem pe urma intreprinderilor care produc in tari din Europa rasariteana. Noi nu folosim angajamentul din Romania pentru a desfiinta locuri de munca in Germania", a declarat Mathias Schliep, presedintele grupului THIMM.

El a adaugat ca un argument in favoarea noului amplasament este situatia economica indigena, Romania prezentand "salturi de crestere anuala peste medie".

"La o populatie de 21,7 milioane de locuitori, noi credem intr-un potential bun pentru anii care vor urma. Pozitia geografica centrala a Romaniei si infrastructura fac in special din Sibiu o locatie favorabila pentru productia de ambalaje", a mai spus reprezentantul THIMM.

Grupul detine deja unitati de productie in Cehia, iar in Germania a investit in ultimii cinci ani 28 de milioane de euro pentru dezvoltare. THIMM are o cifra de afaceri anuala de peste 230 de milioane de euro. Pentru derularea acestei investitii pe piata romaneasca, grupul german a incheiat la inceputul acestui an un join-venture cu producatorul de ambalaj ondulat Aleximi din Sibiu, ajungand sa detina 75% din capitalul firmei romanesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO