Prima pagina

Ori companii de asigurari de viata, ori non-viata

22.11.2001, 00:00 22



Companiile de asigurare din Romania vor trebui sa se hotarasca in urmatorii doi ani ce categorie de asigurari practica: de viata sau non-viata (generale) sau sa-si separe cele doua activitati in societati distincte din punct de vedere juridic.

"Comisia de Supraveghere a Asigurarilor are in vedere interzicerea practicarii simultane a asigurailor de viata si non-viata de catre o singura societate, pentru adaptarea la reglementarile in materie ale Uniunii Europene", a spus marti Marian Panturu, director in cadrul CSA.

Reglementarea CSA va fi insa data in urmatorii ani, cel mai probabil in 2003, dupa spusele lui Panturu.

In perioada urmatoare, reglementarile CSA se vor referi la asigurarea obligatorie a cladirilor detinute de persoanele fizice pentru riscurile catastrofale, regimul confidentialitatii informatiilor la care au acces angajatii CSA sau continutul si forma raportarilor facute de catre companiile de asigurare.

Cele mai mari dintre companiile care functioneaza acum pe ambele piete sunt Asirom, Allianz-?iriac, Astra, Ardaf, Generali, Interamerican sau Unita. Piata asigurarilor a fost anul trecut de 310 milioane $, din care cea a asigurarilor de viata de 50 milioane $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24