Prima pagina

PN?CD a gasit solutia pentru retrocedarea terenurilor: o comisie

02.08.2000, 00:00 13



Bilantul de pana acum al retrocedarii proprietatilor funciare confiscate de comunisti arata ca doar 10.500 de hectare de teren arabil si o suprafata forestiera inca neclara, ce variaza in functie de vorbitori, de la 44 de hectare la 100 de hectare au fost puse in posesie. Situatia a starnit inca o data nemultumirea conducerii taranistilor (BNC), care a decis ieri sa ia masuri, formand o comisie de monitorizare a aplicarii legii si invitandu-i pe deputatul VasileLupu si pe ministrul Romica Tomescu sa ajunga la un punct de vedere comun privind modificarea textului.

?aranistul Radu Manea a inaintat BNC un raport privind situatia forestiera, potrivit caruia, din cele doua milioane si jumatate de hectare care trebuie restituite, au fost luate in discutie de consiliile locale si judetene doar cereri pentru 560.000 de hectare. Dintre acestea, 120.000 de solicitari au fost contestate de autoritatile silvice, iar 160.000 au fost validate, potrivit lui Manea. El sustine ca 140.000 de cereri au validate numai in judetul Bistrita-Nasaud, care conduce in topul pregatitiror pentru refacerea dreptului de proprietate.

Manea sustine ca au fost restituite 44 de hectare de padure, in Suceava, in timp ce secretarul general al PN?CD Remus Opris spune ca 100 de hectare de padure au revenit la proprietarii de drept.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO