Prima pagina

Raiffeisen evalueaza Teraplast cu 75% peste pretul de pe Bursa

12.09.2008, 16:33 19

Raiffeisen Capital&Investment (RCI) a reevaluat in scadere pretul tinta pentru titlurile producatorului de profile din PVC Teraplast Bistrita (TRP) tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, de la 1,38 lei la 1,23 lei.
Noul pret tinta este cu 75% mai mare fata de pretul la care titlurile Teraplast se tranzactionau astazi pe Bursa, de 0,7 lei. La acest pret, capitalizarea companiei este de 58,5 mil. euro.
"Ajustarile facute sunt urmarea analizei detaliate a situatiilor financiare publicate, a unor discutii cu managementul companiei si a schimbarii proiectiilor Raiffeisen Capital&Investment asupra unor indicatori macroeconomici", se arata in raportul publicat vineri.
Analistii noteaza ca, la fel ca in raportul precedent, s-au bazat, in analiza financiara a Teraplast, pe modelul fluxurilor actualizate de numerar.
"Cele mai importante ajustari facute modelului de analiza au fost legate de un cost mediu ponderat al capitalului usor mai mare fata de perioada precedenta, de unele intarzieri din partea furnizorilor de echipamente, care au amanat inceperea productiei pentru trei categorii de produse pentru anul viitor, de o dinamica mai redusa a vanzarilor de ferestre si geamuri termopan, in parte din cauza inaspririi conditiilor de creditare si de o asteptata reducere a cererii in industria de constructii pe termen mediu", se spune in analiza.
Teraplast a raportat un profit net de 9 mil. lei pe primul semestru, in stagnare fata de anul trecut, in timp ce afacerile companiei s-au majorat cu 12%, la 92,2 mil. lei. Dupa publicarea rezultatelor, actiunile Teraplast au castigat circa 30% in ultima luna pe Bursa.
Precedentul raport RCI pe Teraplast a fost publicat in luna iunie.
Producatorul de materiale pentru constructii a derulat in perioada 7-17 aprilie o oferta publica initiala de vanzare de actiuni, prin intermediul careia a strans 49,6 mil. lei. Oferta a fost intermediata de RCI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO