Prima pagina

Ratingurile acordate de Moody's si Fitch nu vor fi afectate de suspendarea Presedintelui (Update)

20.04.2007, 14:39 21

Agentiile de evaluare financiara nu sunt ingrijorate de decizia de suspendare a presedintelui tarii adoptata ieri de parlament si nu vor revizui in scadere ratingul de tara, au declarat astazi pentru Mediafax reprezentantii celor doua agentii.
Criza politica din Romania provoaca o ingrijorare "moderata" agentiei de evaluare financiara Moody's, care nu va modifica in sens negativ ratingul de tara, transmite Reuters.

"Ingrijorarea noastra este moderata si nu va avea impact asupra ratingului", a declarat vicepresedintele adjunct al agentiei, Kenneth Orchard.

Un motiv mai serios de preocupare ar fi daca problemele politice ar afecta disciplina bugetara, sporind astfel riscul supraincalzirii economiei, a adaugat Orchard.

"Daca cheltuielile guvernamentale ar creste dramatic.... am fi mai ingrijorati", a spus oficialul Moody's.

Tot astazi, Andrew Colquhoun, director al agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings, a declarat ca suspendarea presedintelui Traian Basescu nu este un motiv pentru reevaluarea in sens negativ a ratingului Romaniei, insa o campanie electorala poate exercita presiuni asupra bugetului.

"Votul Parlamentului reprezinta cel mai recent capitol in povestea rivalitatii personale dintre presedinte si premier. Suspendarea nu reprezinta, in sine, un motiv pentru o revizuire imediata in sens negativ a ratingului Romaniei", a afirmat directorul Fitch pentru statele europene emergente. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO