Prima pagina

Salariatii Ceramica au vandut 65% din companie pentru 22 mil. euro (Update)

Salariatii Ceramica au vandut 65% din companie pentru 22 mil. euro (Update)
22.06.2007, 15:39 18

Un pachet de 65,8% din actiunile producatorului de placi ceramice Caramica Iasi (CERE) s-au trasferat la finele sedintei de tranzactionare de pe bursa RASDAQ, prin intermediul a doua tranzactii speciale care s-au realizat la un pret de 6,58 lei/actiune, cu 39% mai mic decat cotatia din piata a actiunilor.

Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la 70,7 mil. lei (22 mil. euro), evaluand compania la aproape 34 mil. euro.

Cele doua tranzactii speciale au fost inregistrate la ora 14:30 pe piata ofertelor publice (POFBS).

Dupa desfiintarea asociatiei salariatilor (PAS) in luna mai a acestui an, un pachet de 41,5% din actiunile Ceramica au intrat in posesia managerilor si salariatilor companiei, revenind in actualitate discutiile privind o posibila preluare a acesteia de catre un investitor strategic sau a unui fond de investitii. Potrivit unor surse din piata exista o intelegere intre un grup de salariati care detineau peste 55% din companie ca acestia sa vanda impreuna aceluiasi investitor.

Printre cei mai importanti actionari ai Ceramica, dupa desfiintarea PAS se numarau Corneliu Lucaci, fostul director general, care detinea 6,37% din actiuni si Aurel Tarciniu, actualul director al companiei, cu 6,13% din actiuni. In cazul in care au vandut astazi, cei doi au incasat fiecare cate 2 mil. euro.

Actiunile Ceramica se tranzactionau ieri in piata la 10,5 lei/actiune, dupa ce au crescut de peste 2,5 ori de la inceputul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO