Prima pagina

Senatul a aprobat reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza

06.02.2008, 15:53 11

Senatorii au adoptat astazi o initiativa legislativa prin care au redus la 5% taxa pe valoarea adaugata (TVA) la alimentele de baza - paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar, informeaza Mediafax.

Initiativa legislativa - propusa de cinci senatori PSD, Ilie Sarbu, Petre Daea, Doina Silistru, Liliana Tomoioaga si Ster Sever - a fost adoptata cu 44 voturi "pentru", 16 voturi "impotriva" si 16 abtineri si modifica Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Potrivit proiectului legislativ, fondurile necesare pentru a acoperi aceasta reducere ar urma sa fie obtinute prin cresterea la 50% a nivelului accizelor pentru iahturi, alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, avioane si elicoptere de uz privat si pentru motoarele de peste 25 cp. destinate acestora.

De asemnea, potrivit legii adoptate de senatori, compensarea pentru reducerea TVA la alimentele de baza se va face si prin cresterea accizelor la tigarete, tutun de fumat destinat rularii in tigarete, confectii din blanuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur, produse de parfumerie, arme si arme de vanatoare, altele decat de uz militar.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO