Prima pagina

Telefonul mobil in urmatorii 50 de ani

Telefonul mobil in urmatorii 50 de ani
31.08.2007, 12:36 17

O prima schimbare majora ar putea veni din faptul ca nu vom mai avea nevoie de telefoane mobile, dupa cum sustin unii cercetatori. In 2005 CEO-ul Nvidia prevedea ca in viitor comenzile vocale vor fi transmise via Wi-Fi, printr-un chip aflat in buzunarul de la piept al camasii.

Voice over Internet Protocol VoIP va converti apoi semnalele vocale in date transmise prin net catre servere care identifica vocea apelantului, apoi se face conexiunea cu persoana cautata. Simpla pronuntare a numelui destinatarului ar putea fi suficienta pentru a-l apela (instant voice messaging).

Un scenariu mai apropiat e acela al telefonului ca radar. Prietenii din agenda vor putea fi monitorizati si un semnal ne va avertiza daca se afla in apropiere (asta desigur numai daca acestia au chef sa fie gasiti si nu opresc optiunea respectiva). "O tendinta clara este cea de convergenta a echipamentelor mobile pe care le purtam acum cu noi", spune Victor Kapra, editor-sef la go4it!

"Telefonul mobil va avea capabilitati de instrument de plata, de card de identitate si ne va oferi informatie si entertainment oriunde, la o calitate si cantitate neimaginabile inca."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO