Prima pagina

TotalSoft se uita dupa achizitii in Serbia

01.11.2006, 19:21 16

TotalSoft, companie romaneasca de software, are in plan in urmatorul an achizitia de companii de software pentru a-si mari portofoliul de produse sau de clienti, a declarat pentru ZF Liviu Dragan, directorul general al companiei. "Realizam in acest moment un studiu pentru a determina ce companii sunt interesante pentru noi. Ne intereseaza atat companii de pe piata locala, cat si din Serbia", a explicat Dragan.
"Serbia este o piata inca subdezvoltata, dar cu un potential substantial acum ca embargoul a fost ridicat. Strategic este mai bine sa fii prezent intr-o piata care incepe sa creasca decat sa intri in momentul in care principalii jucatori pe diverse domenii s-au cristalizat si au impartit piata", a explicat interesul pentru Serbia Andy Dumitrascu, directorul de marketing TotalSoft
Valoarea unei achizitii poate atinge si cateva milioane de dolari, au sustinut oficialii TotalSoft. Daca suma platita pentru o achizitie va depasi doua milioane de dolari, aceasta va fi platita de catre actionarul principal al TotalSoft - fondul de investitii Global Finance. Sub aceasta suma, achizitia va fi realizata in mod direct de TotalSoft, "iar acest lucru se va face din resurse proprii, nu imprumutate", a explicat Dumitrascu.
TotalSoft are estimat pentru acest an un nivel al EBIDTA (profitul inaintea de plata dobanzilor, a taxelor, includerea deprecierii si a amortizarii) de 1,6 milioane de euro, la o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane de euro, a declarat Dragan. Cel mai profitabil produs al companiei este Charisma Enterprise, un sistem informatic integrat de gestiune a companiei (ERP) dezvoltat de TotalSoft, conform oficialilor companiei.
"Cat despre sectorul cel mai profitabil, probabil ca cel de leasing se inscrie in randul celor care ofera o profitabilitate ridicata pentru TotalSoft", a declarat pentru ZF Andy Dumitrascu, directorul de marketing al companiei. "In fond, in acest domeniu dominam cert piata romaneasca cu 28 de companii de leasing clienti de Charisma, fara a mai aduce in discutie expansiunea regionala care s-a concentrat de asemenea pe sectorul de leasing", a adaugat oficialul TotalSoft.
Anul trecut, compania de software romaneasca si-a schimbat actionariatul in urma unei investitii de circa 10 milioane de dolari (7,7 mil. euro) a fondului de investitii elen Global Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO