Prima pagina

TPI a dat o noua sentinta

02.08.2001, 00:00 16



Un fost sef al politiei sarbilor bosniaci a fost condamnat la zece ani inchisoare dupa ce a recunoscut ca a omorat, torturat si a agresat sexual mai multi musulmani si croati in timpul razboiului din Bosnia, informeaza CNN.

Stevan Todorovici a pledat vinovat la acuzatiile de crime impotriva umanitatii in fata Tribunalului International de la Haga (TPI). El a recunoscut ca a persecutat musulmani si croati in perioada 1992-1993, cand a fost sef al politiei din orasul Bosanski Samac.

Todorovici este unul dintre cei trei suspecti aflati in custodia TPI care si-au recunoscut vina. Initial el a negat acuzatiile, dar in decembrie a decis sa pledeze vinovat. Apararea solicitase o pedeapsa de cinci ani inchisoare, in timp ce procurorii au cerut 12 ani.

In decembrie, Todorovici a incheiat un acord cu acuzarea, furnizand informatii despre alte cazuri instrumentate de TPI. "Daca nu ar fi fost acesti factori, ar fi primit o sentinta mult mai dura", a declarat judecatorul Patrick Robinson, presedintele completului de judecata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO