Profesii

4.500 de vizitatori în 5 ore la un târg de joburi din Bucureşti. Vezi aici cu ce oferte au venit angajatorii

4.500 de vizitatori în 5 ore la un târg de joburi din Bucureşti. Vezi aici cu ce oferte au venit angajatorii

Autor: Adelina Mihai

08.04.2011, 16:22 118

Aproximativ 4.500 de români auvizitat astăzi între orele 10 şi 15 standurile companiilor prezentela cea de-a zecea ediţie a târgului de joburi "Angajatoride Top", în cadrul căruia companiile au scos la concurspeste 2.200 de locuri de muncă, atât pentru candidaţii fărăexperienţă, cât şi pentru specialişti. Astăzi este prima zi atârgului, care va fi deschis până la ora 18.

Printre companiile participante latârg de află grupul Renault, Michelin, Accenture, Genpact, Lidl, Kraft Foods, Oracle, Google, Microsoft, Ericsson, HP, Freescale Semiconductor, JTI, BAT, KPMG ,PwC, BRD Groupe Societe Generalesau BCR.

"Căutăm, în special, oamenipentru poziţii mai specializate, care să lucreze în zona de IT,risc, audit şi juridic în cadrul băncii, dar şi pentru diviziileBRD Asigurări de Viaţă sau BRD Finance. Avem un număr de 20-25 dejoburi scoase la concurs în prezent, număr similar cu cele dinprimăvara anului trecut", susţine Adela Jansen, directorul executivde resurse umane al BRD Groupe SocieteGenerale, care numără în prezent aproximativ 9.300 desalariaţi.

Şi Hewlett- Packard (HP),subsidiara locală a celei mai mari companii de IT din lume, care aanunţat la începutul anului că va face 600 de noi angajări în 2011,caută candidaţi care să lucreze în cadrul centrului de serviciiGeBOC (Global eBusiness Operations Center) dinBucureşti.

"Lucrurile încep să se echilibrezeîn ceea ce priveşte oferta de joburi pentru entry-level şI pentruspecialişti, pentru că am început să căutăm candidaţI pentrupoziţii mai specializate- cum ar fi cea de project managersolutions architect-, însă ponderea cea mai mare o au poziţiile deentry- level pentru zona de suport", spune Anca Tapai, recruitmentmanager în cadrul HP România. La începutul anului, în cadrulcentrului GeBOC lucrau circa 2.500 de angajaţi.
Ofertele companiilor cuprind poziţii precum Junior Software, ITSupport Technician, Software Engineer (IT&C), AccountsPayable/Receivable Business Analyst, Customer Servicerepresentative (BPO), Senior Advisor, Auditor Junior (Consultanţă şi Audit), Business Analyst,Relationship Manager sau Agent Servicii Client(Financiar-Bancar).

Târgul "Angajatori de Top",organizat la Sala Palatului dinCapitală , va fi deschis şi mâine, între orele 10 şi 17.Organizatorii evenimentului, firma de consultanţă în resurse umaneCatalyst Solutions, se aşteaptă la un număr de 15.000 devizitatori în cele două zile ale evenimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24