Profesii

Accenture l-a recrutat pe fostul sef de la Motorola

27.07.2007, 19:11 22

Aurelian Sima (45 de ani), care a condus businessul Motorola pe piata locala timp de sapte ani, a preluat operatiunile centrului de Business Process Outsourcing (BPO) din Bucuresti al companiei americane Accenture, care ofera servicii de consultanta, solutii tehnologice si outsourcing.
Sima este primul roman care conduce un centru de BPO pe piata locala, celelalte companii care detin astfel de businessuri fiind in continuare sub management expatriat. Procesele de BPO se refera la externalizarea unor procese din cadrul businessului care nu au functie de baza in cadrul companiei, fiind un domeniu care se dezvolta foarte puternic in prezent. Sima il inlocuieste pe englezul Alasdair Glen (34 de ani), care a condus centrul de BPO timp de 15 luni, inca de la intrarea Accenture pe piata romaneasca, anul trecut.
"Obiectivul nostru este sa punem la conducerea fiecarui centru pe care il deschidem un manager local, cat de repede este posibil, in special datorita relatiilor cu mediul de business local si cu angajatii. Uneori este greu sa manageriezi o cultura straina", explica Glen decizia Accenture de a numi un roman in fruntea centrului de BPO.
"Am fost contactat in luna decembrie a anului trecut de o firma de recrutare cu privire la pozitia in cadrul Accenture Romania", spune Sima. Timp de sase saptamani cei doi manageri au lucrat impreuna, in acest interval realizandu-se transferul pozitiei. Sima va coordona centrul de servicii al americanilor din Bucuresti, unde lucreaza in prezent 200 de oameni. El a mai lucrat anterior in consultanta (AEA Mediu Consulting), ca sales&marketing manager la Rigips Romania, (parte a Saint-Gobain) si in diverse companii din FMCG.
Potrivit ultimelor date disponibile, Accenture a realizat anul trecut afaceri de 25,5 mil. lei (7,2 mil. euro) si un profit brut de 3,6 mil. lei (1,02 mil. euro). Rezultatele apartin insa unui interval de sase luni, dat fiind ca Accenture si-a inceput activitatea in Romania in luna iulie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO