Profesii

Ambient Sibiu şi-a recrutat CFO-ul de la liderul din farma

Ambient Sibiu şi-a recrutat CFO-ul de la liderul din farma

Autor: Adelina Mihai

11.10.2010, 23:25 302

Compania Ambient din Sibiu, jucător aflatîn top 10 distribuitori de materiale de construcţii, l-a recrutatpe Liviu Voicu, 36 de ani, pentru poziţia de chief financialofficer (CFO).

Anterior, Voicu a lucrat ca director financiar adjunct în cadrulA&D Pharma, cel mai mare grup din industria farmaceuticălocală, cu afaceri de peste o jumătate de miliard de euro. Voicu vafi "responsabil de strategia financiară a companiei şi va supervizaevoluţia macroeconomică a acesteia". Reprezentanţii companiei nu aucomunicat până la închiderea ediţiei pe cine a înlocuit Voicu.

Compania Ambient Sibiu, controlată de omul de afaceri IoanCiolan, a avut în 2009 unul dintre cei mai grei ani de laînfiinţare, după ce cifra de afaceri a scăzut la 105 milioane deeuro faţă de 231,5 de milioane de euro în 2008, în timp cepierderile s-au adâncit la 19,6 milioane de euro, valoare de douăori mai mare faţă de anul precedent, potrivit datelor RegistruluiComerţului. Mai mult, acelaşi raport arată că pe parcursul anuluitrecut Ambient a renunţat la aproximativ 1.000 de angajaţi şi arămas la sfârşitul anului cu un efectiv de 1.616 de salariaţi.Compania nu a comunicat însă dinamica vânzărilor în primele luniale anului.

Absolvent de ASE, Voicu este licenţiat şi în business managementîn cadrul universităţii Luther College din SUA. Cu o experienţă depeste 14 ani în domeniul financiar, el şi-a început cariera încadrul companiei de consultanţă şi audit Andersen, în care acontinuat să lucreze ca senior auditor după preluarea acesteia decătre Ernst& Young (2002). Ulterior, s-a angajat în cadrulcompaniei Automobile Bavaria ca manager financiar, iar din 2008 alucrat în cadrul grupului A&D Pharma, unde ultima poziţieocupată a fost cea de director financiar adjunct.

În prezent, Ambient deţine o reţea de 14 centre comerciale şidouă depozite logistice. Printre cei mai importanţi jucători îndistribuţia de materiale de construcţii se numără companii precumArabesque, Praktiker, Dedeman, Romstal sau Bricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO