Profesii

Angajatorii: Majorăm salariile, dar vrem să vedem crescând şi productivitatea

Angajatorii: Majorăm salariile, dar vrem să vedem...

Autor: Mihaela Pascari

11.03.2016, 00:05 1158
„Chiar dacă salariile o iau uneori înainte, este bine că se întâmplă aşa, pentru a le da oamenilor încredere într-un viitor mai bun. Atât timp cât echilibrul se menţine, creşterile salariale sunt un mod de a spune că producem mai multă valoare“, comentează Sorin Faur, HR coor­donator al firmei de audit şi consultanţă fiscală BDO Balkans, ipoteza ca anul 2016 să fie unul al „creşterii salariilor“ în companii.
 
Câştigul salarial real a crescut în ianuarie cu 14% faţă de ia­nuarie 2015, ca urmare a mai mul­tor factori: majorarea sala­riului minim pe economie, majo­rarea cu 25% a salariilor în secto­rul de stat şi majorările pe care le-au acordat companiilor ca ur­mare a unui volum mai mare de vânzări.
 
Cum investiţiile s-au majorat cu 7,5% în 2015, pe un fond de creştere eco­nomică nemaintâlnită din 2008 încoace (avans al PIB de 3,7%), în 2016 este aşteptată o nouă expan­siune economică, cu o creştere a PIB de peste 4%, evoluţie care va pune presiune pe piaţa muncii şi pe salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO