Profesii

Cine sunt head-hunterii care fac recrutarea pentru giganţii Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica

Cine sunt head-hunterii care fac recrutarea pentru giganţii Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica

Autor: Adelina Mihai

16.02.2013, 08:21 1300

Statul român caută manageri privaţi pentru trei dintre cele mai valoroase companii din portofoliul său, Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica. Cele trei companii, controlate de stat prin intermediul Ministerului Economiei, au avut în 2011 afaceri de aproape 1,7 mld. euro, profituri cumulate de peste 350 de milioane de euro şi un efectiv de aproximativ 13.000 de angajaţi.

Contractul de recrutare de manageri "privaţi" pentru aceste companii a fost atribuit consorţiului format din firmele de executive search Quest Advisors şi Transearch, care au fost selectate în urma unei licitaţii din care au ieşit câştigătoare ca urmare a celui mai mic preţ. Aceştia vor primi câte aproximativ 2.500 de euro pentru recrutarea candidaţilor pentru fiecare poziţie, potrivit datelor din piaţă. Quest Advisors este compania care se ocupă şi de recrutarea de CEO şi membri CA pentru Loteria Română, o altă companie de stat profitabilă, administrată de stat prin Ministerul Finanţelor.

Preţul recrutării în cazul celor trei companii de la Ministerul Economiei este mult sub nivelul pieţei, unde recrutarea unui CEO la o companie de talia Romgaz sau Transgaz depăşeşte valoarea de 50.000 - 60.000 de euro.

Printre criteriile de selecţie pentru recrutarea de manageri "privaţi" la Romgaz, de exemplu, se numără o experienţă profesională de cel puţin 10 ani, experienţă în gestionarea unor afaceri anuale în valoare de cel puţin 100 de milioane de euro sau în conducerea unor companii cu minimum 1.000 de angajaţi. Experienţa în relaţia cu autorităţile publice, autorităţile de reglementare şi supraveghere, cunoştinţe aferente legislaţiei din domeniul energetic şi în cel al pieţelor de capital şi relaţia cu investitorii reprezintă avantaje pentru candidaţii care urmează să fie recrutaţi.

Citiţi mai multe despre cele trei firme de executive search pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO