Profesii

Directorii de vânzări se plâng că au targeturi prea mari

Directorii de vânzări se plâng că au targeturi prea mari

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

29.08.2011, 00:04 1707

Aproape jumătate dintre managerii de vânzări ar schimba sistemul de alocare a cotelor de vânzări pentru obiectivele subordonaţilor, potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 49 de directori regionali de vânzări din sectorul farma.

Studiul a fost realizat de firma de cercetare de piaţă Mercury Research şi de firma de consultanţă în domeniul vânzărilor Iordacheiordache T&D. "Oamenii de vânzări nu vor fi niciodată mulţumiţi de obiectivele pe care le au, pentru că acestea sunt stabilite în aşa fel încât să nu fie tangibile. Nu mi s-a întâmplat nicio­dată să ating obiectivul în proporţie de 100%, poate doar am ajuns foarte aproape să-l ating, prin 2005, 2006 sau 2007", a spus Cosmin Podelean, manager naţional de vân­zări în cadrul distribuitorului de medicamente Farmaceu­tica Remedia.

Salariul unui director de vânzări poate ajunge în continuare la 3.000 - 4.000 de euro dacă acesta reuşeşte să-şi atingă cât de cât targetul, spun recruiterii, care admit însă că perioada de criză a determinat o înjumătăţire a veniturilor încasate de angajaţii din vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO