Profesii

Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea pentru Codul Muncii

Autor: Mediafax

18.02.2011, 12:34 26

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că există posibilitatea caGuvernul să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentrumodificările Codului Muncii, o decizie urmând să fie luată dupădiscuţii în Coaliţie şi în Guvern, informează Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat joi că ultimul domeniu care maitrebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualulCod al Muncii fiind unul depăşit, "un factor de blocaj şi de frânăîn obţinerea unui loc de muncă",

Premierul se întâlneşte vineri cu sindicatele pentru noidiscuţii privind Codul Muncii.

Ultima formă a proiectului Codului Muncii, obţinută şiprezentată joi de Mediafax, relevă că toate prevederile referitoarela contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional suntabrogate.

Perioada de probă va fi de maxim 90 de zile calendaristice, atâtpentru funcţiile de execuţie cât şi pentru cele de conducere, iarpentru acelaşi post un angajator poate avea în probă mai multepersoane, dar, cumulat, nu mai mult de un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO