Profesii

Norma de hrană pentru poliţişti, redusă cu aproximativ 550 lei. Salariul maxim al unui poliţist va fi de 1.200 lei

Autor: Mediafax

02.06.2011, 14:01 314

Sindicaliştii din poliţie ameninţă cu proteste, după ce au fostanunţaţi printr-un document întocmit de Direcţia Financiară dincadrul MAI şi semnat de ministrul Traian Igaş le este redusă normade hrană cu aproximativ 550 de lei, măsura fiind motivată de lipsafondurilor, informează Mediafax.

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că s-a interesat laMinisterul Administraţiei şi Internelor în legătură cu aceastămăsură şi i s-a comunicat că măsura a fost luată pentru că nu suntfonduri pentru plata integrală a acestor venituri.

Lincu a făcut referire la Legea 69/2010 care prevede că MAI areobligaţia, pentru a se încadra în buget, să ajusteze sporurilefacultative şi care nu sunt în cuantum fix, respectvi salariul demerit ţi de execelenţă. Liderul sindical a susţinut că încontinuare se vor da aceste salarii de merit şi de excelenţă.

El a precizat că un salariu de excelenţă înseamnă 50% dinvenitul salarial şi este acordat pentru cinci la sută din personal,90% dintre cei care-l încasează fiind şefi.

Vasile Lincu a mai spus că salariul de merit reprezintă 20 lasută din salariu şi este plătit pentru 30 la sută din efectiv.

Potrivit lui Lincu, acest salariu de excelenţă înseamnă unsalariu primit de un poliţist în execuţie.

El a precizat că în nota ministerului se arată că diferenţaoprită din norma de hrană va fi dată la sfârşitul lunii iunie sauluna viitoare, dar a subliniat că acest lucru este posibil să nu seîntâmple pentru că nu sunt fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO