Profesii

Patru spitale din ţară vor avea centre de cardiologie pediatrică

Patru spitale din ţară vor avea centre de cardiologie...

Autor: Ioana David

15.11.2012, 15:00 324

Un proiect de instruire pentru medicii români din domeniul chirurgiei pediatrice va demara în perioada următoare şi se va întinde pe o perioada de trei ani, urmând să fie implementat în patru centre din ţară.

Instruirea va fi realizată de către medici ai clinicii San Donato (din Italia), protocolul fiind semnat astăzi de către Raed Arafat, ministrul sănătăţii şi reprezentanţi ai clinicii italiene.

Cooperarea mai prevede ca echipe complete de medici italieni cardiologi şi chirurgi cardiaci să poată realiza intervenţii în centrele din România specializate în cardiochirurgie pediatrică, dar şi ca pacienţi români să poată fi trataţi în clinica italiană, până la finalizarea proiectului, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Proiectul urmează să fie implementat în patru centre din ţară: în clinica Marie Curie din Bucureşti,  unde va demara activitatea intervenţională, în centrele şi institutele de boli cardiovasculare din Cluj Napoca şi Iaşi, dar în centrul din Tg. Mureş unde se intenţionează creşterea capacităţii de operare şi ridicarea nivelului de complexitate a cazurilor tratate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO