Profesii

Peste 10.000 de studenti la Targul anual de joburi

19.03.2007, 22:51 29

Peste 50 de companii din toate domeniile de activitate si-au prezentat oferta in cadrul celei de a cincea editii a Targului anual de joburi organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR).
"Noutatea editiei de anul acesta consta in diversitatea ofertei de joburi oferite studentilor. Daca in anii anteriori au predominat pozitiile in domeniul IT, acum oferta a fost mult mai diversificata, studentii putand opta si pentru burse sau stagii de pregatire. Targul de anul acesta se adreseaza studentilor din toate centrele universitare", a declarat Gabriel Petrea, presedinte UNSR. Astfel, peste 10.000 de studenti au vizitat cele 56 de standuri ale targului. Optiunile tinerilor au fost dintre cele mai diverse, multi alegand sa inceapa o cariera in domenii ca marketing, auto, IT, HR sau contabilitate. Ofertele prezentate de Ford, Ubisoft, Ultra ProComputers sau Ericsson au fost in topul preferintelor, cu peste 300 de CV-uri primite numai in prima zi de participare. Targul a avut ecou si in alte centre universitare, aproximativ 500 de CV-uri fiind depuse de studenti din toata tara. La randul lor, reprezentantii companiilor prezente la targ s-au declarat multumiti, posturile scoase la concurs fiind acoperite aproape in totalitate. Astfel, studentii selectati vor urma programe de training oferite de catre firme. "Fiind primul eveniment de o asemenea amploare, ne asteptam ca perspectivele de angajare oferite tinerilor sa creasca, intentia noastra fiind de a sprijini accesul la informatiile de interes public si cele care se adreseaza direct mediului universitar", a concluzionat Gabriel Petrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri