Profesii

Preşedinţia a răspuns apelului la transparenţă al ZF privind angajaţii

Autor: Adelina Mihai

26.02.2014, 21:19 311
Administraţia Prezidenţială a răspuns apelului ZF la transparenţă şi a publicat pe site lista cu numele, funcţia şi veniturile nete încasate de cei 197 de angajaţi ai instituţiei.

„Noi vrem să fim prima instituţie care răspunde apelului la transparenţă. Deja aveam aceste date pe site, dar vom adăuga şi CV-urile pentru întreg personalul”, a spus Bog­dan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României.

ZF a scris miercuri un articol prin care a cerut publicarea, de către fiecare instituţie publică, a listei de angajaţi, cu numele, funcţia, veniturile nete şi CV-urile acestora.

Publicarea acestor informaţii este necesară pentru transparentizarea  modului în care se cheltuie banii publici, în special prin plăţile salariale, pentru că plătitorii de taxe vor să ştie cine şi cum se cheltuie aceşti bani. Astfel, potrivit datelor publicate de Administraţia Prezidenţială, cel mai bine plătit angajat din instituţie este preşedintele Traian Băsescu, care câştigă un venit net de 6.706 lei pe lună, iar cel mai mic salariu îl obţine Sorin Mişcoci, referent de grad I A, care încasează, pentru un program de 4 ore pe zi, 449 de lei net.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO