Proprietăţi

Chinezii construiesc 35 de blocuri cu 10 etaje şi pagodă la Craiova. Cât costă un apartament?

Chinezii construiesc 35 de blocuri cu 10 etaje şi...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

01.09.2014, 16:03 8753

Primarul oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu, a semnat luni la Beijing un memorandum de înţelegere pentru dezvolatrea acestui proiect cu cu preşedintele companiei Shandong, Yang Gencai, şi un reprezentant al Băncii de Dezvoltare a Chinei.

Potrivit Olguţei Vasilescu, proiectul presupune o investiţie de 35 milioane euro, finanţare pe care compania constructoare, Shandong, a obţinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei.

Lucrările vor începe în luna octombrie şi vor dura un an şi jumătate, Primăria Craiovei punând la dispoziţie un teren de şapte hectare.

În total, cartierul de 35 de blocuri, a câte 10 etaje, va însuma 1.800 de locuinţe, cu mult sub cele 6.000 de cereri de locuinţe înregistrate la Primăria Craiovei.

Cumpărătorii care doresc să cumpere apartamentele în rate vor plăti un avans un avans de 3.000 de euro, primăria oraşului făcând o primă selecţie a doritorilor.

Ogluţa Vasilescu a precizat că dezvoltatorul chinez va construi mai multe categorii de apartamente, iar blocurile vor avea la ultimul etaj apartamente tip penthouse, cu pagodă, astfel încât să atragă cumpărătorii.

De asemenea, compania chineză va trebui să lucreze în antrepriză doar cu firme din Craiova şi să folosească materiale de construcţie de pe piaţa locală.

Primarul Craiovei a arătat că singurul constructor care a participat la cele trei licitaţii de construcţie a noului cartier a fost compania chineză, iar în cele din urmă s-a început cu aceasta dialogul direct.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în China, Ovidiu Bărbulescu)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO