Business Construct

Topul celor mai mari 10 producători de materiale de construcţii din România

Topul celor mai mari 10 producători de materiale de...

Autor: Andreea Neferu

31.07.2014, 14:34 3189

Industria materialelor de construcţiii este un sector în care antreprenorii români nu pot concura deocamdată la vârf, acolo unde elveţienii de la Holcim, germanii de la Carpat­cement Holding şi francezii de la Lafarge au fost neclintiţi pe primele trei poziţii în ultimii ani, inclusiv în 2013. Anul trecut nu a fost însă unul uşor pentru cei trei mari jucători din industria cimentului, având în vedere că rulajele lor au scăzut cu 5 până la 19 procente.

Antreprenorii şi multinaţio­nalele din industria mate­rialelor de construcţii au investit anul trecut şi în prima jumătate a acestui an cel puţin 50 de milioane de euro în construirea de noi fabrici sau linii de producţie, în ciuda faptului că piaţa pe care activează, evaluată la circa 3 miliarde de euro în 2013, a cunoscut pe timp de criză un declin de circa 40%, arată o analiză a ZF.

Una dintre cele mai atractive zone pentru noile fabrici de materiale de construcţii este Moldova, unde de altfel puţine unităţi de producţie existau în anii anteriori. Astfel, jucători precum firma germană Henkel, firma românească AdePlast (controlată de Marcel Bărbuţ) sau Weber (parte a grupului francez Saint-Gobain) au deschis anul trecut fabrici în oraşe din regiunea Moldovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO