Proprietăţi

Damen Galaţi vinde stadionul Ancora către clubul de fotbal Oţelul

Autor: Mediafax

26.01.2011, 14:06 105

Acţionarii Şantierului Naval Damen Galaţi vor vota într-oadunare care va avea loc în data de 25 februarie vânzareastadionului de fotbal Ancora din Galaţi către clubul Oţelul,informează Mediafax.

"Acţionarii vor vota aprobarea vânzării complexului sportivStadion Ancora, aflat în proprietatea Şantierului Naval DamenGalaţi, imobil constând în teren cu suprafaţa totală de 15.814metri pătraţi şi aprobarea cesionării dreptului litigios cu privirela suprafaţa de 1.928 metri pătraţi, identificat în interiorulincintei complexului sportiv, solicitat spre restituire de foştiiproprietari", se arată într-un comunicat al Damen Galaţi.

Damen Shipyard a achiziţionat, în aprilie 1999, de la fostulFond al Proprietăţii de Stat, 51% din acţiunile Şantierului NavalGalaţi. Ulterior, grupul olandez şi-a majorat participaţia la 98%din capital.

Şantierul din Galaţi, care avea la jumătatea anului trecut peste3.000 de salariaţi, produce pentru piaţa externă remorchere,petroliere, nave destinate transportului de autovehicule, platformepetroliere, macarale plutitoare grele şi nave de coastă cu undeplasament maxim de 15.000 tdw.

Grupul olandez Damen, înfiinţat în anul 1927, cuprinde 34 defirme, cu activităţi în domeniul construcţiilor, reparaţiilor şiserviciilor navale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO