Proprietăţi

DTZ: Proiectele de retail din Bucureşti ar putea genera cele mai mari profituri în următorii 5 ani

Autor: Cristina Cuncea

24.02.2011, 23:44 25

Investitorii care cumpără proiecte de retail din Bucureşti arputea obţine cele mai mari profituri din Europa în următorii cinciani, în condiţiile în care atât chiriile, cât şi valorile acestortipuri de proprietăţi au atins nivelul minim, având în prezentpotenţial de creştere, potrivit DTZ. Bucureştiul este pe primul locîn funcţie de profiturile generate de investiţiile în proprietăţidin sectorul de retail între 2011 şi 2015, cu un nivel de aproape20% pe an, potrivit studiului DTZ Fair Value Index, care măsoarăgradul de atractivitate pentru investiţii al pieţelor comerciale lanivel european.

Pentru Moscova se estimează profituri anuale de 15%, iar pentruBudapesta de peste 10%. La polul opus se află Londra, München,Glasgow, Frankfurt, fiecare cu câte 5% pe an. "La fel ca şisegmentul birourilor, profiturile pe piaţa de retail din Europasunt determinate în primul rând de venituri. În acest sens, pieţelecu cel mai mare yield (randament al investiţiilor), respectivBucureşti, Moscova şi Budapesta, oferă cele mai mari profituri", searată în studiu. Pentru pieţele mai mature se aşteaptă la nivelurimoderate, dar stabile, ale profiturilor în următorii cinci ani. Deasemenea, autorii studiului apreciază că în Bucureşti şi Budapestaeste previzibilă o creştere a chiriilor, în condiţiile în care celedouă pieţe au fost "lovite" semnificativ de criză, atingându-seînsă cele mai mici niveluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO