Proprietăţi

Piaţa materialelor de construcţii ar putea scădea cu 15-20% în acest an

21.06.2010, 17:21 40

Piaţa materialelor de construcţii ar putea scădea cu 15-20% înacest an, de la 5,1 miliarde de euro în 2009, ţinând cont deevoluţia vânzărilor în primele luni, a declarat luni pentruMediafaxBusiness preşedintele Asociaţiei Producătorilor deMateriale de Construcţii din România (APMCR), ClaudiuGeorgescu.

Anul trecut, piaţa s-a diminuat cu 28%.

"Pentru 2010 estimăm o scădere între 15% şi 20%, ţinând cont deevoluţia din ultimele luni, care arată o creştere a activităţii,mai ales pe segmentul de reparaţii şi întreţinere. Se pare că înurma anunţurilor de reducere a subvenţiilor la căldură există otendinţă accentuată la nivel individual pentru acest segment", aafirmat Georgescu.

Potrivit sursei citate, în primele patru luni piaţa a scăzut cu8% faţă de acelaşi interval din 2009, iar în aprilie 2010 vânzărileau consemnat o creştere de 13,6% faţă de luna precedentă. Ulterior,pe fondul situaţiei politice, evoluţia pieţei a revenit pe trenddescendent. Mai multe despre evoluţia pieţei de construcţii citiţipe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO