Proprietăţi

Proiect imobiliar de 55 mil. euro la Arad

22.05.2007, 19:04 24

Dezvoltatorul imobiliar Imotrust Arad va incepe in toamna acestui an, in apropierea orasului Arad, constructia unui ansamblu imobiliar format din 534 de case si 32 de spatii comerciale, valoarea investitiei fiind estimata la peste 55 de milioane de euro.
Compania arata, intr-un comunicat remis ieri pietei Rasdaq, ca a obtinut avizul pentru planul urbanistic zonal al proiectului. Potrivit sursei citate, proiectul are o valoare de 25 mil. euro, suma care nu include insa pretul constructiilor.
Ciprian Marina, asistent manager in cadrul Imotrust, a declarat ca valoarea totala nu a fost inca stabilita, apreciind insa ca investitiile in constructia cladirilor ar putea depasi 30 mil. euro.
"Nu stim la cat se va ridica intregul proiect, fiindca nivelul costurilor depinde de arhitectura cladirilor si de finisajele care vor fi alese, insa dupa estimarile noastre costurile se vor situa in jurul sumei de 30 de milioane de euro", a afirmat Marina.
Ansamblul va fi dezvoltat in comuna Vladimirescu, situata la circa doi kilometri de Arad, pe un teren de 520.000 de metri patrati. Potrivit lui Marina, locuintele vor fi destinate clientilor cu venituri medii.
"Incercam sa oferim o alternativa la apartamentele din oras. Nu am stabilit inca preturile de vanzare, insa ne vom adresa cu siguranta clientilor cu venituri medii", a spus reprezentantul Imotrust. El a precizat ca finantarea proiectului va fi realizata din surse proprii, credite bancare si atrageri de fonduri de pe piata de capital.
Companie cu capital privat romanesc, Imotrust a fost infiintata anul trecut, prin fuziunea a sase societati comerciale membre ale grupului Codlea din Arad si activeaza pe piata imobiliara, de constructii civile si industriale.
Imotrust a raportat pentru 2006 un profit net de 4,25 mil. lei. Cifra de afaceri a firmei s-a dublat, la 2,177 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24