Proprietăţi

Un colos român din construcţii caută contracte în Germania

Un colos român din construcţii caută contracte în Germania

Autor: Andreea Neferu

29.02.2012, 11:45 4224

Nu este prima oară când colosul Hidroconstrucţia, care îşi are originile în Întreprinderea de Construcţii Hidroenergetice, companie de stat înfiinţată în 1961, ajunge în Germania.

Compania a mai deschis o sucursală în 1992 în Oberboihingen, lucrând la acea vreme la cinci poduri, o staţie de sortare sau la canalul de alimentare a aeroportului Dresda, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Faţă de alţi constructori români, care au preferat zone precum Orientul Mijlociu pentru a-şi suplimenta veniturile, Hidroconstrucţia a ales Germania, o ţară unde puţine firme româneşti au îndrăznit să-şi deschidă filiale. Delta ACM, spre exemplu, companie controlată de omul de afaceri Florea Diaconu, construieşte o autostradă în Irak, în timp ce Romstrade (Nelu Iordache) are de asemenea contracte pentru şosele în aceeaşi ţară. În urmă cu un an, reprezentanţii Hidroconstrucţia declarau că analizează posibilitatea de a ajunge prin contracte şi în Orientul Mijlociu, în măsura identificării unor condiţii de stabilitate politică şi economică.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns până la închiderea ediţiei la solicitarea ZF privind motivul pentru care au decis să deschidă o sucursală în Germania şi contractele pe care le-au câştigat sau le vizează în această ţară.

Compania este cunoscută în special pentru lucrările pe care le-a realizat pe partea de amenajări hidrotehnice în România, însă a construit şi şosele. Printre cele mai recente proiecte la care compania a participat au fost reabilitarea drumului judeţean Ciucea Crasna-Vârşolţ, contract în valoare de 70,2 milioane de lei (16,6 milioane de euro), dar şi amenajarea hidroenergetică a râului Siret pe sectorul Cosmeşti, la reabilitarea staţiei de epurare din Braşov, precum şi la o serie de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare din localităţi precum Mediaş, Alba Iulia, Deva sau Focşani.

Compania este unul dintre cei mai mari angajatori români, având 6.559 angajaţi la finalul anului 2010.

Hidroconstrucţia este controlată de management şi de asociaţia salariaţilor. Potrivit ultimelor informaţii disponibile, aproximativ 75% din contractele companiei au ca beneficiar statul. 35% din totalul lucrărilor contractate de Hidroconstrucţia sunt de infrastructură edilitară şi rutieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO