Proprietăţi

Vânzările de ciment ale Holcim în România au crescut în primul trimestru cu 15,7%

Autor: Vlad Popescu

04.05.2011, 10:39 152

Holcim a înregistrat în primul trimestru o creştere de 15,7% avolumului vânzărilor de climent şi clincher pe piaţa românească,datorită nivelului redus al afacerilor din aceeaşi perioadă aanului trecut, dar şi condiţiilor meteo favorabile.

Producătorul elveţian de materiale de construcţii notează însăcă activitatea din domeniul construcţiilor a rămas slabă în Europade Est, în pofida investiţiilor în infrastructură, din cauzacondiţiilor economice dificile.

"Cu toate acestea, datorită cifrelor scăzute din anul anteriorşi condiţiilor meteo blânde, companiile din grup, cu excepţiaUngariei, au înregistrat volume mai ridicate livrate. Cele maiputernice creşteri au fost înregistrate în Bulgaria, România şiCehia", se arată într-un raport prezentat miercuri de Holcim.

Volumul vânzărilor de ciment ale Holcim în Europa au crescut uc19,9% în primul trimestru, datorită iernii blânde, în timp cepreţurile s-au redus cu 0,9%.

La nivel mondial, veniturile nete din vânzări ale grupului auscăzut cu 1,8%, la 4,65 miliarde franci elveţieni. Profituloperaţional a coborât cu 17,1%, la 753 milioane franci elveţieni,iar profitul net a urcat cu 85,1%, la 122 milioane franci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO