SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ

(P) SIGNAL IDUNA, alături de angajaţi de la primul simptom. Tu ce alegi pentru echipa ta când este vorba de sănătate?

27.04.2023, 09:00 Autor: Publicitate

Pandemia de COVID-19 a marcat în mod definitoriu percepţia românilor privind riscurile asupra sănătăţii, crescând astfel gradul de conştientizare şi de accesare a serviciilor medicale, în special a celor de prevenţie. Comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană, cheltuielile pentru sănătate sunt mai ridicate în România, deşi ponderea plăţilor directe pentru sănătate (19%) este sub media UE (22%), arată un raport World Health Organisation.

Românii, dispuşi să plătească mai mult pentru sănătatea lor

România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană (UE), atât în ceea ce priveşte nivelul cheltuielilor de sănătate pe cap de locuitor, cât şi din perspectiva procentului din Produsul Intern Brut (PIB) care este alocat acestui domeniu. Ce facem în momentul în care în viaţa noastră intervine o problemă medicală? Pe ce ne bazăm? Pe noroc, relaţii sau bani? Obişnuim să spunem că sănătatea este pe primul loc însă, de multe ori, este ultima pe lista noastră de priorităţi. Ce alegem pentru a avea prioritate la orice servicii medicale necesare de care avem nevoie?

Trăind în medii în care sunt supuşi la mult stres, aglomeraţie şi oboseală, oamenii au nevoie de o nouă dimensiune a dezvoltării personale, inclusiv de monitorizarea stării de sănătate, prevenţie şi tratament pentru orice tip de afecţiune, încă din stadii incipiente. În acest moment, pentru soluţii medicale complexe, care acoperă atât proceduri de prevenţie cât şi de tratament, în România există două opţiuni, pe lângă sistemul public de sănătate: asigurarea privată de sănătate sau abonamentele medicale.  

Spre deosebire de abonamentele medicale private, asigurările private de sănătate au întregul cost acoperit şi nu necesită o perioadă de aşteptare, fie că vorbim de o problemă medicală minoră sau una care implică o intervenţie chirurgicală şi spitalizare. Dacă pacientul are nevoie de tratament post-intervenţie, asigurarea de sănătare include şi aceste servicii. Spre exemplu, o operaţie de apendicită într-un spital privat, fără o asigurare privată de sănătate, ar ajunge la circa 6.500 lei pentru intervenţie şi 2.500 lei pentru spitalizare şi pentru însoţitor. În schimb, cu asigurarea de sănătatea costul întregului pachet de servicii este de 0 lei.

Asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA, alături de angajaţi de la primul simptom

În urmă cu un an, Diana, un inginer de mediu în vârstă de 40 de ani, şi-a schimbat locul de muncă, noua poziţie venind la pachet şi cu o serie de beneficii extrasalariale, printre care şi asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA. Având în vedere că avea de mai multă vreme dureri de spate, aceasta a mers la un consult în urma căruia a avut nevoie de o operaţie la coloana vertebrală în scurt timp, altfel sănătatea i-ar fi putut fi afectată pe termen lung.

Asigurarea oferită de compania la care lucrează a acoperit atât consultul, cât şi intervenţia chirurgicală pentru hernie de disc. În cazul în care ar fi aşteptat ca această procedură să aibă loc în sistemul de stat, timpul de aşteptare ar fi fost mult mai mare şi s-ar fi întins pe o perioadă de câteva luni. După ce s-a recuperat, Diana a revenit la locul de muncă având un alt tonus, durerile de spate au dispărut şi a putut să îşi desfăşoare activitatea mult mai bine, fiind mai activă şi în activităţile cotidiene din timpul liber.

SIGNAL IDUNA, liderul de piaţă din ultimii doi ani în asigurări de sănătate din România, le oferă tuturor celor care sunt în situaţii asemănătoare cu Diana, cele mai competitive pachete de asigurări care, pe termen lung, îmbunătăţesc semnificativ starea de sănătate. Prin caracteristicile de care beneficiază, asigurările de sănătate sunt cele mai eficiente soluţii pentru prevenţia afecţiunilor medicale, indiferent de diagnostic. 

Asigurările SIGNAL IDUNA, alături de companii indiferent de numărul angajaţilor

Construite sub formă de soluţii modulare, asigurările de sănătate destinate companiilor, fie că au între 5-10 angajaţi, 11-50 angajaţi sau 50 şi 100 de angajaţi, pot fi realizate având la bază nevoile fiecărei structuri în parte. În cazul asigurărilor de sănătate destinate companiilor care au între 11 şi 50, respectiv 50 şi 100 de angajaţi, pachetul poate fi extins şi asupra membrilor familiei: soţ, soţie, partener, parteneră inclusiv de acelaşi sex şi copii aflaţi în întreţinere, până la 26 de ani.

Flexibilitatea pachetelor cu care SIGNAL IDUNA vine în întâmpinarea companiilor reprezintă un atu pentru piaţa asigurărilor de sănătate. Astfel, indiferent că este vorba despre 5 sau 100 de angajaţi, aceştia au acces în orice clinică şi spital privat de top din România. De exemplu, costurile planurilor cu prima fixă pentru o persoană, în cazul unei companii cu până la 50 angajaţi se ridică la 150 lei pe lună pentru servicii de ambulatoriu, 39 de lei pe lună pentru spitalizare şi 13 lei pe lună pentru serviciile de prevenţie, în timp ce costurile pentru o operaţie într-un spital privat, fără o asigurare privată de sănătate, ar putea ajunge la 10.000 de lei. Pachetele de asigurare, fie că vorbim de cele cu primă fixă sau cele modulare sunt destinate oricărei nevoi medicale şi oferă acces rapid la medic de la primul simptom şi pot acoperi analize de laborator amănunţite, accesul la servicii complexe de diagnostic sau tratament, inclusiv spitalizări şi tratamente pentru boli grave sau oncologice, indiferent de gravitatea afecţiunii”, explică Sorin Anghel, Expert Consultant Healthcare SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Asiguratul are posibilitatea să aleagă singur unitatea medicală în care doreşte să meargă, fie că este clinică, spital sau laborator medical. Acesta poate să opteze pentru orice medic, indiferent de gradul de specializare al acestuia, fără să aibă o perioadă de aşteptare între programare şi accesarea serviciului medical.

Un alt avantaj este faptul că angajatorul beneficiază de avantaje fiscale în limita a 400 de Euro pe an pentru fiecare angajat, astfel încât prima de asigurare poate fi parţial sau integral deductibilă de la plata impozitelor şi contribuţiilor sociale.

Alege asigurarea de sănătate şi întoarce-te rapid alături de colegii tăi

În majoritatea situaţiilor asemănătoare cu cea prin care a trecut Diana, asigurările de sănătate pot acoperi costurile totale ale unei probleme medicale care necesită intervenţii chirurgicale şi spitalizare. De asemenea, în cazul în care apare o situaţie medicală care implică aparatură performantă, asigurarea de sănătate acoperă, şi în acest context, costurile, în timp ce în cazul abonamentului medical, acestea sunt suportate fie de pacient, fie decontate prin sistemul public de sănătate, printr-un proces birocratic dificil. În plus, în cazul unui diagnostic asupra căruia există îndoieli sau în situaţia tratamentelor post intervenţie, pacientul poate beneficia de reevaluarea dosarului de către o echipă de experţi de top din ţară sau din străinătate şi costurile sunt acoperite în totalitate de către asigurarea privată.

Reţea medicală extinsă

În momentul în care a optat pentru un consult şi operaţia la coloană, Diana a avut de ales dintr-o reţea medicală formată din 1.300 de clinici, spitale şi laboratoare medicale din reţeaua Mediqa Net, dar şi orice altă unitate medicală din România sau din Uniunea Europeană (UE) şi Turcia, prin rambursare, potrivit planului ales de angajator. În comparaţie, un abonament oferă acces doar la medicii din clinicile şi spitalele din reţeaua proprie, neavând acoperire în afara reţelei de parteneri şi fără posibilitatea de extindere în afara României.

Avantajul unei asigurări oferite de SIGNAL IDUNA constă în faptul că poate fi accesat orice serviciu medical necesar, indiferent de nivelul de complexitate, precum CT sau RMN, dacă sunt recomandate ca urmare a unei necesităţi medicale. Un alt avantaj pe care asigurarea privată de sănătate îl oferă este acela că poliţa se încheie pe o perioadă cuprinsă între 1-3 ani, având posibilitatea de reziliere cu notificare de 30 de zile.

Un alt exemplu care susţine beneficiile aduse de asigurările SIGNAL IDUNA este cel al lui Daniel, un contabil de 42 de ani care lucrează pentru o companie din Timişoara şi care, în urma unui control, a fost diagnosticat cu o boală cardiacă ischemică, afecţiune care necesita o intervenţie chirurgicală. La 4 zile după consult, acesta a fost programat la o clinică din Timişoara pentru intervenţia de care avea nevoie pentru ca viaţa să nu îi mai fie pusă în pericol, petrecând 3 zile în clinică pentru a se recupera. Costul achitat de acesta a fost de 0 lei. Dacă angajatorul său nu i-ar fi facilitat accesul la asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA, acesta ar fi trebuit să achite, conform unei simulări care ia în calcul un cost minim, un total de aproximativ 4.500 de lei. Astfel, în cel mai scurt timp, Daniel a putut reveni la birou şi a reuşit să îşi realizeze în continuare proiectele mai sănătos, dar conştient de importanţa controalelor periodice.

Rapid şi digital, totul pentru sănătate

Pe lângă aceste beneficii, accesul la asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA se face 100% digital. Prin intermediul cardului preplătit Easy Pay, Daniel sau Diana au beneficiat de serviciul medical acoperit de poliţa de asigurare privată de sănătate. Totul s-a desfăşurat rapid, fără timpi mari de aşteptare, aceştia întorcându-se imediat la locul de muncă, activitatea echipei nefiind afectată. Plata în avans prin cardul preplătit Easy Pay pentru serviciile medicale necesare s-a realizat prin solicitarea cu minimum două zile lucrătoare înainte de data şi ora programării. SIGNAL IDUNA a virat suma de bani necesară pe card pentru ca asiguraţii să nu plătească din buzunarul propriu şi să se concentreze doar pe sănătatea lor.

Asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA vin cu beneficii extinse: Call Center 24/7, aplicaţie gratuită Signal Care Assistant, disponibilă atât pentru mobil, cât şi web. Prin intermediul acesteia, îşi pot administra asigurarea şi pot încărca documente medicale. De asemenea, se pot programa singuri la orice clinică, spital sau laborator medical din România, fără perioadă de aşteptare până la obţinerea programării dorite şi beneficiază de acces la orice medic, indiferent de specializare şi grad.

Solicită o ofertă, iar un consultant SIGNAL IDUNA te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru compania şi echipa ta, astfel încât să fiţi mereu protejaţi.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ