Special

Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori: Dan Popovici, director general, OTP Asset Management

Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe...

Autor: Eduard Ivanovici

13.07.2023, 15:00 231

► Trebuie să fim conştienţi că nu vor fi în fiecare zi astfel de volume. Istoric, după fiecare IPO, primele 3-4 zile sunt caracterizate de lichiditate foarte ridicată, urmând ca apoi să mai scadă.

► Preţul din cadrul IPO-ului a fost unul care a lăsat loc de creştere pentru investitori. Lucrurile sunt aşa cum ne aşteptăm. Avem o componentă mare pe zona de retail şi o parte din aceşti investitori să îşi acopere laverage-ul. Investitorii instituţionali nu au primit cât îşi doreau şi, în aceste condiţii, este posibil, cel puţin în cazul fondurilor de investiţii, să încerce să cumpere în perioada aceasta pentru a ajunge la o alocare măcar neutră din punctul de vedere al indicilor.

► Se mai găseşte valoare în Fondul Proprietatea dacă ne uităm la cash-ul pe care îl încasează. Pe de altă parte, există în continuare o serie de companii care pot fi interesante.

► Până la urmă, se va reduce capitalizarea fondului cel puţin proporţional cu dividendul excepţional pe care îl va distribui. Mai rămân în portofoliu o serie de active interesante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO