Special

Gala REmarkable Awards. Care sunt cele mai spectaculoase amenajări de birouri, locuinţe, magazine, cafenele şi restaurante din România lansate în 2022

Autor: Bogdan Alecu

23.11.2023, 00:07 511

HORECA retail

Twins studio pentru terasa Biutiful din Timpuri Noi Square

Suprafaţa: 385 mp

Informaţii despre proiect:

Biutiful TNS Terrace s-a născut în contextul prea multor forme pătrate şi ziduri de beton, unde oraşul a devenit copleşitor de rigid şi am empatizat cu nevoia unui aranjament organic, omorând liniile geometrice ale clădirilor din jur.

Filozofia sa porneşte de la cercul infinit al vieţii în natură şi se materializează într-o structură care poate fi modulată la infinit. Imagine de ansamblu: pădure abstractă în mijlocul unei pieţe urbane goale.

nouă stâlpi, reprezentând metaforic 9 arbori, fiecare acoperind o suprafaţă de 50 mp şi fiecare având 5 m înălţime. Coroanele lor hexagonale si posibilitatea infinita de combinare construiesc o instalatie metalică asemănatoare unui ecosistem natural, la o dimensiune intermediara intre scara umana si scara cladirilor de birouri.

În ceea ce priveşte designul, am reinterpretat cultura pubului într-o notă contemporană, îmbinând elementele tradiţionale cu cele moderne şi de serie cu piese de mobilier greu de găsit.

Pelluciditatea spre cer capătă nuanţe de toamnă datorită tavanului vitraliu colorat.

 

Medium & upper medium rezidential

Delta Studio pentru apartamentul din Parcului 20

Suprafata: 64 mp plus 14 mp terasa

Informaţii despre proiect:

Apartamentul, parte a ansamblului rezidential Parcului 20 by Cordia, este mobilat într-un stil neoclasic, vizibil prin îmbinarea texturilor naturale precum ornamentele din lemn şi elemente clasice, pe de o parte, şi designul contemporan reprezentat de accentele albastre nobile, pe de altă parte.

Compartimentat eficient, cu acces la dormitoare printr-un hol generos care separă zona de zi de zona de noapte, unul dintre punctele culminante ale acestui apartament cu trei camere este terasa mare de 14 mp care are acces dublu, din dormitor şi din living şi o vedere directă către zona verde extinsă a proiectului, de 3.000 mp.

Apartamentul beneficiază de încalzire în pardoseală, sistem integrat smart home şi suprafeţe vitrate mari.

 

Premium & High End rezidential

Lemon Interior Design pentru apartamentul din One Mircea Eliade

Suprafaţa: 250 mp

Informaţii despre proiect

Reşedinţa este un sanctuar rafinat de linişte senină şi confort primitor, cuibărit în inima vibrantă a oraşului plin de viaţă, unde pulsul ritmic al vieţii urbane se împleteşte armonios.

Acest amestec rafinat de rafinament şi confort creează o ambianţă care evocă un sentiment de întoarcere la sanctuar. Reşedinţa încapsulează nu doar un spaţiu de locuit, ci un sentiment, o amintire şi o experienţă. Camere care nu sunt doar pentru odihnă, ci pentru întinerire. Paleta neutră se extinde şi asupra acestor spaţii personale, împodobite cu lenjerii de lux şi texturi tactile care invită la relaxare.

Este mai mult decât o casă; este un tribut iubitor adus vieţii de acasă. Acasă este locul în care pereţii spun poveşti, mobilierul păstrează amintiri, iar oamenii cu care îţi petreci timpul îţi întăresc credinţa în puterea iubirii şi a comunităţii. Plonjaţi în căldura eleganţei discrete, unde întoarcerea acasă înseamnă mai mult decât întoarcerea într-un loc familiar.

 

Premiul Juriului:

Fortim Trusted Advisors & Add Value Management pentru proiectul de modernizare a spaţiilor comune din America House

Suprafata: 28.806 mp

Informaţii despre proiect:

America House este prima clădire de birouri clasa A din Bucureşti care obţine calificativul OUTSTANDING conform metodologiei de certificare BREEAM In-Use, după o investiţie majoră de 10 milioane de euro. Health and Wellbeing a fost categoria de rating care a obţinut punctajul maxim: 100%.

Studioul de design AMA a supravegheat toate zonele comune de reproiectare.

Conceptul: începând cu recepţia, holurile lifturilor şi toaletele până la locurile de parcare subterane, toate sunt renovate şi au o notă simplă, dar premium. De asemenea, au recâştigat spaţiul urban din faţa clădirii, scoţând maşinile de pe aleile pietonale şi înlocuindu-le cu zone verzi şi bănci pe care oamenii să se aşeze şi să se bucure de zona comercială de la parter.

Alţi furnizori: Vitalis Consulting a fost numit manager de proiect, în timp ce Project1, COS şi Terano au fost antreprenorii generali.

 

Premiul organizatorilor:

Raiffeisen Property Holding International - Sky Hub de la Sky Tower

Suprafaţa: 350 mp

Informaţii despre proiect:

Centrul de evenimente SkyHub din SkyTower Bucureşti are aproximativ 350 de metri pătraţi şi este un spaţiu de comunitate şi evenimente high-tech conceput pentru a extinde facilităţile şi serviciile turnului, pentru a genera şi găzdui în primul rând evenimente şi activări ale comunităţii SkyTower, dar şi pentru a găzdui clienţi externi atunci când este posibil.

Centrul de evenimente SkyHub este un spaţiu cu un perete LED de înaltă tehnologie 3D de 9 metri X 6 metri X 1,5 metri care poate difuza videoclipuri dinamice şi informaţii legate de activările care au loc în SkyHub, o zonă de lounge de aproximativ 100 de metri pătraţi, o terasă de aproape 80 de metri pătraţi şi o sală de şedinţe de aproximativ 36 de metri pătraţi, dotată cu sistem de conferinţe audio-video de top cu ecran dublu.

SkyHub este un spaţiu multifuncţional flexibil care poate fi folosit pentru o varietate de scopuri, de la co-working în zona de lounge la conferinţe de presă, lansări de produse, sesiuni de instruire, ateliere, evenimente de vorbire publică, piese de teatru, transmisiuni de filme, campanii de donare de sânge, întâlniri private, târguri tematice, evenimente de degustare de vinuri, cocktailuri, conferinţe online şi multe altele.

 

 Centre Regionale

Birouri

Infinity Design pentru biroul Simon, Iuga & Partners din Cluj-Napoca.

Suprafaţa: 200 mp

Descrierea proiectului:

Designul spaţiului de birouri acţionează ca o haină bine aleasă, reflectând gustul personal, înţelegerea proprie a frumuseţii şi funcţionalului. 

În contextul funcţional, spaţiul de birouri este menit să îmbine multiple tipuri de interacţiuni, atât între colegi, cât şi cu clienţii şi vizitatorii spaţiului, într-o manieră dinamică, adaptată specificului afacerii.  În contextul formei, spaţiul de birouri trebuie să fie plăcut celor pe care îi găzduieşte şi să îi reprezinte atât creativ, cât şi ideologic.

Dorinţa a fost de a crea o temă de design şi mobilier pentru un sentiment de libertate, fără constrângerile unui birou clasic.

Au căutat să obţină ideea unui lounge unde atât colegii, cât şi clienţii în special să se simtă relaxaţi şi unde să se poată organiza evenimente de cocktail fără constrângeri. Betonul, sticla, lemnul, arta contemporană şi mai ales priveliştea sunt elementele cheie în proiectarea sa, folosind materiale de top, pereţi despărţitori şi mobilier precum: Infinity Divisions, Ahrend, Vitra, Bene, Walter Knoll. 

 

Retail:

Theta Furniture & More - Hotel Restaurant Sinaia

Suprafaţa: 770 mp

Descriere:

În acest spaţiu contemporan, dar cu un design nostalgic, echipa THETA a realizat cu măiestrie viziunea clientului. Ei au executat o soluţie personalizată, prin utilizarea materialelor, produselor şi tehnologiilor de ultimă oră. Munca lor a cuprins mobilier personalizat, scaune, mese, perdele, sisteme inovatoare de iluminat, pereţi cu gresie şi toate sarcinile esenţiale de amenajare.

Restaurantul ROQ pastrează liniile cladirii Hotelului Sinaia, aducând în acelasi timp un omagiu minunilor geografice din jur. Acesta încorporează materiale de inspiraţie locală şi elemente naturale pentru a crea un amestec armonios de modernitate şi farmec vintage.

Barul este în centrul atenţiei. Este înconjurat de mobilier versatil, mobil şi personalizat. Fiecare element joacă un rol esenţial în crearea unei atmosfere unice. Ei au transformat cu pricepere chiar şi cele mai simple şi liniare forme în opere de artă rafinate, demonstrând o atenţie meticuloasă la detalii şi măiestrie.

 

Rezidenţial

Dofinteriors - Apartament Sinaia

Suprafaţa: 100 mp 

Descrierea proiectului:

Apartamentul este de fapt o casă de vacanţă situată în Sinaia, având perspectivă principală în zona de zi, o pădure de brazi. Are 100 mp şi este compartimentat cu 2 dormitoare cu băi proprii şi un open space format din living, sufragerie şi bucătarie.

Clienţii şi-au dorit un aranjament liniştit şi elegant, care să invite la relaxare, cu o casuţă contemporană de iarnă, care să onoreze mediul în care este situat acest apartament şi care să îi inspire şi să le aducă linişte vizuală.

Acesta este motivul pentru care au aparut ca inserţie în design grinzile din lemn de frasin de pe tavan, şemineul cu lemne, amprenta unor frunze culese din pădurile Sinaiei pe pereţii trataţi cu vopsea decorativă şi alegerea lemnului nobil de stejar pentru piesele de mobilier si finisaje, pus în valoare cromatică neutră.

Ei şi-au dorit o simbioză între materiale şi detalii brute în contrast cu liniile clare şi contemporane şi au considerat că este firesc ca finisajele să reflecte elemente din natura înconjurătoare sau chiar doar referinţe subtile la aceasta.

Apartamentul este inundat de lumina naturală datorită ferestrelor din podea până în tavan, iar întreaga amenajare are o blândeţe a nuanţelor de alb pudrat, a textilelor tricotate şi senzatia dată de pardoseala din lemn de stejar care îmbie la relaxare.

Zona de luat masa are o eleganţă aparte datorită corpului de iluminat realizat din benzi de furnir din lemn aşezate concentric într-o formă intrigantă.

Bucataria este delimitată de livingul cu o peninsulă în jurul careia, scaunele creează un sentiment informal.

Alţi furnizori: arh. Int. Alexandra Popa, arh. Răzvan Malancioiu


Diana Dragostin, residential division sales director, One United Properties:  Veţi vedea multe noi proiecte implicând clădiri istorice în Bucureşti din partea One United. De asemenea, noi vrem să dezvoltăm comunităţi, proiecte mixte precum One Cotroceni Park sau One Floreasca City. În prezent noi lucrăm la mai multe dezvoltări şi vom livra un total de 1.500 de noi apartamente în următorii ani


 

Laura Mihai, director al Direcţiei Clienţi Mari, CEC Bank:  Mulţumesc organizatorilor pentru că au ales să organizeze Gala în cadrul Palatului CEC, cea mai spectaculoasă clădire.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO