Supliment logistica

Andrei Jerca, director general ELI Parks: Decizia Hünnebeck de a se alătura proiectului nostru subliniază atractivitatea dezvoltării noastre din Ploieşti pentru companiile de top care caută facilităţi logistice şi industriale de ultimă generaţie într-o locaţie bine conectată.

Analiză. Andrei Jerca, ELI Parks: Cererea pentru spaţii logistice şi industriale este susţinută de reaşezarea şi regândirea lanţurilor de aprovizionare

29 sep 2023 Autor: Bogdan Alecu

Reţeaua de parcuri logistice ELI Parks continuă seria de investiţii şi mizează inclusiv pe atragerea de producţie în centrele sale.

ELI Parks a anunţat că Hünnebeck, parte a grupului internaţional BrandSafway, a semnat un contract de închiriere pe termen lung pentru dezvoltarea celui mai nou centru de producţie si logistică în cadrul ELI Park Ploieşti. BrandSafway este un furnizor global specializat în servicii şi soluţii de cofraje şi scânduri pentru pieţele industriale, comerciale şi de infrastructură.

„În 2023, investim în continuare în dezvoltarea proiectelor noastre existente, cu accent pe ELI Park Ploieşti, cu proiectul Hunnebeck, care se întinde pe o suprafaţă de 2.500 mp, plus 10.000 mp de platormă de depozitare. Aceste investiţii sunt menite să extindă şi să îmbunătăţească capacităţile noastre de a servi clienţii noştri din diverse industrii. În continuare, planificăm să extindem cu încă 8.000 de metri pătraţi în Ploieşti. De asemenea, vom dezvolta 45.000 de metri pătraţi la Bacău“, a spus Andrei Jerca, director general ELI Parks.

Proiectul de tip build-to-suit, adaptat pentru a satisface nevoile operaţionale ale Hünnebeck, va cuprinde o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi pentru facilităţile de producţie, spaţii de birouri integrate şi 10.000 de metri pătraţi de platformă de depozitare. Spaţiul de producţie şi birourile vor servi ca hub central pentru operaţiunile Hünnebeck. Livrarea noului centru Hünnebeck este programată pentru T1 2024.

„Evoluţia strategiei ELI Parks reflectă dorinţa noastră de a oferi soluţii flexibile şi personalizate pentru clienţii noştri. Ne adaptăm la nevoile pieţei, făcând investiţii în proiecte variate care pot răspunde cerinţelor chiriaşilor din diferite sectoare, fie logistică, fie producţie. Suntem deschişi să explorăm şi să dezvoltăm proiecte care să contribuie la o dezvoltare durabilă, în funcţie de oportunităţile prezentate de piaţă şi de cerinţele clienţilor noştri“, a spus Andrei Jerca.

 Extinderea companiilor de logistică a susţinut cererea pe piaţa spaţiilor de depozitare din România, care a totalizat în primele şase luni peste 547.000 de metri pătraţi, în creştere uşoară faţă de perioada similară a anului trecut. România şi Ungaria sunt singurele ţări din Europa Centrală şi de Est unde suprafaţa spaţiilor închiriate a crescut în primul trimestru, în timp ce în Polonia, Cehia şi în Slovacia cererea a scăzut cu 20% până la 50%.

„Evoluţia pieţei locale de industrial şi logistică este un aspect esenţial pentru strategia noastră. Chiar dacă încetinirea consumului poate avea un impact temporar, piaţa logistică şi industrială rămâne robustă şi în continuă creştere în România. Cererea pentru spaţii logistice şi industriale este susţinută de reaşezarea şi regândirea lanţurilor de aprovizionare (supply chain), fie că discutăm de retail, fie de near-shoring & friend-shoring. Vedem un interes pentru relocarea unităţilor de producţie din mai multe sectoarea ce deservesc Europa în CEE. În acest context, cred că România o să aibă parte de o serie de invesţii în capacităţi de producţie“, explică directorul ELI Parks.

El spune că nearshoringul poate reprezenta o oportunitate valoroasă în contextul pieţei actuale.

„Cu amplificarea preocupărilor legate de rezilienţa lanţurilor de aprovizionare şi de necesitatea de a reduce dependenţa de lanţurile globale de aprovizionare, companiile pot opta pentru apropierea producţiei şi a logisticii de pieţele de desfacere. ELI Parks este deschisă să exploreze astfel de oportunităţi şi să răspundă nevoilor clienţilor care adoptă o abordare de aproximitate a producţiei“, a spus Andrei Jerca.

 

Hünnebeck România alege ELI Parks pentru dezvoltarea celui mai nou centru de producţie şi logistică din Ploieşti

Centrul de servicii este un proiect de tip build-to-suit şi va fi operaţional în T1 2024.

ELI Parks, unul dintre principalii dezvoltatori de pe piaţa imobiliară logistică şi industrială din România, anunţă că Hünnebeck, parte a grupului internaţional BrandSafway, a semnat un contract de închiriere pe termen lung pentru dezvoltarea celui mai nou centru de producţie şi logistică în cadrul ELI Park Ploieşti.

BrandSafway este un furnizor global specializat in servicii şi soluţii de cofraje şi scânduri pentru pieţele industriale, comerciale şi de infrastructură, oferind valoare sporită clienţilor prin îmbunătăţirea productivităţii şi a siguranţei pe fiecare şantier.

Proiectul de tip build-to-suit, adaptat pentru a satisface nevoile operaţionale ale Hünnebeck, va cuprinde o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi pentru facilităţile de producţie, spaţii de birouri integrate şi 10.000 de metri pătraţi de platformă de depozitare. Spaţiul de producţie de ultimă generaţie şi birourile vor servi ca hub central pentru operaţiunile Hünnebeck, promovând gestionarea fără probleme în toate departamentele. Livrarea noului centru Hünnebeck este programată pentru T1 2024.

Cătălin Muşuroi, Director General E&I HUNNEBECK România, declară: „Alegerea ELI ca partener pentru dezvoltarea noului nostru obiectiv este o decizie strategică care se aliniază perfect cu viziunea şi obiectivele noastre. Experienţa dovedită a ELI în construcţii, angajamentul lor faţă de inovaţie şi devotamentul lor faţă de sustenabilitate îi fac colaboratori ideali pentru acest proiect. Suntem încrezători că, împreună, vom crea un spaţiu remarcabil şi sustenabil care nu numai că îndeplineşte nevoile noastre, dar stabileşte şi noi standarde

pentru excelenţa arhitecturală industrială. Aşteptăm cu nerăbdare o colaborare fructuoasă cu ELI pe măsură ce ne îndreptăm spre realizarea viziunii noastre pentru viitor.“

Cu accentul său ferm pe siguranţă, calitate şi expertiză, Hünnebeck România şi-a consolidat ferm poziţia ca actor-cheie atât în pieţele locale, cât şi în cele europene.

Alegerea lui Hunnebeck a ELI Park ca partener pentru acest proiect, precum şi locaţia strategică, subliniază angajamentul nostru de a asigura infrastructură optimă pentru operaţiunile lor în creştere. Situat în apropierea inelului rutier al oraşului, in partea de vest, ELI Park Ploieşti oferă o locaţie cheie, asigurând acces facil la reţelele de transport şi proximitatea faţă de marile oraşe.

Andrei Jerca, Director General ELI Parks, subliniază: „Decizia Hünnebeck de a se alătura proiectului nostru subliniază atractivitatea dezvoltării noastre din Ploieşti pentru companiile de top care caută facilităţi logistice şi industriale de ultimă generaţie într-o locaţie bine conectată. Suntem bucuroşi să colaborăm cu Hünnebeck în acest efort şi suntem mândri să contribuim la dezvoltarea operaţională a afacerii lor.“

Această colaborare semnificativă întăreşte poziţia ambelor companii şi contribuie în mod semnificativ la avansul economic şi industrial al regiunii.

 

Cum arată portofoliul: ELI Parks este prezent în 4 oraşe - Bucureşti, Ploieşti, Oradea, Bacău

Proiecte livrate:

În Bucureşti, ELI Parks are o prezenţă semnificativă cu ELI Park 3 (49.000 mp) şi ELI Park 4 (21.000 mp - finalizat T3 2023).

ELI Park Ploieşti - În trimestrul al doilea, a livrat o suprafaţă de 9.000 mp pentru compania Daas.

Total livrări în 2023: 79.000 mp

Şantiere în execuţie:

ELI Park Ploieşti - Proiectul de tip build-to-suit, adaptat pentru a satisface nevoile operaţionale ale Hünnebeck, va cuprinde o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi pentru facilităţile de producţie, spaţii de birouri integrate şi 10.000 de metri pătraţi de platformă de depozitare. Livrarea noului centru Hünnebeck esteprogramată pentru T1 2024.

ELI Park Bacău - 37.000 mp.

În această toamnă începe construcţia unei clădiri noi la Ploieşti de încă 6.000 mp.

Total în execuţie: 45.500 mp

Şantiere în pregătire, până la final de octombrie:

ELI Park Bacău - 8.000 mp

ELI Park Ploieşti - 6.000 mp

Total - 36.000 mp

Până la sfârşitul T1/2024 - total 154.500 mp.