Andrei Jerca, managing director al Element Industrial: Avem deja 50.000 mp livraţi anul acesta şi încă 50.000 mp pe care îi începem spre finalul anului.
Element Industrial a livrat deja 50.000 de metri pătraţi în prima jumătate a anului, iar spre final de 2022 va demara un nou proiect care va cuprinde încă 50.000 de metri pătraţi.
Dezvoltatorul imobiliar Element Industrial, care are în portofoliu o serie de parcuri logistice în Capitală şi în oraşe secundare şi terţiare din ţară, îşi propune ca până la finalul anului următor să livreze aproximativ 200.000 de metri pătraţi la nivel naţional, susţine Andrei Jerca, managing director al dezvoltatorului. Anul acesta, precizează el, au fost deja livraţi 50.000 de metri pătraţi, iar spre finalul anului se va demara un nou proiect care va cuprinde încă 50.000 de metri pătraţi. Oraşele care prezintă interes pentru Element Industrial sunt Bucureşti, Ploieşti, Bacău, Brăila şi Iaşi.
„Equity-ul nostru este local. Noi ne păstrăm ritmul de dezvoltare şi targetul nostru pe următorii cinci ani. Nu e un context uşor, dar cuvântul de ordine, pe lângă încredere, este rezilienţa. Vor veni şi momente mai bune, iar în perioada asta trebuie să fim prezenţi, să rezistăm, să creştem. Avem deja 50.000 mp livraţi anul acesta şi încă 50.000 mp pe care îi începem spre finalul anului. Targetul până la final de 2023 este să avem 200.000 mp livraţi în Bucureşti, Ploieşti, Bacău, Brăila şi ne uităm cu interes la Iaşi“, a declarat Andrei Jerca, managing director al Element Industrial.
Dezvoltatorul imobiliar este ancorat în economie şi avantajul său este că are investitori locali care simt „la prima mână“ piaţa şi au încredere în ea, astfel că sunt şi dispuşi să finanţeze proiectele pe care le dezvoltă. „Una dintre investiţii chiar este o producţie semnificativă care se apropie de pragul de 100 mil. euro. Am putea avea şi o unitate de producţie într-un parc al Element Industrial, nu ne limităm în a vedea lucrurile în felul acesta“, a mai adăugat el.
Ceea ce face Element Industrial astăzi în România, crede Andrei Jerca, poate fi replicat şi în alte ţări, întrucât aceste proceduri de lucru şi de înţelegere a pieţei sunt aplicabile foarte uşor oriunde.
Element Industrial livrează prima fază din ELI Park 3 cu un grad de închiriere de peste 90%. Andrei Jerca, managing director: În urmă cu câţiva ani ne-am dezvoltat o strategie diferită de majoritatea jucătorilor din logistică.
Totuşi, susţine acesta, dezvoltatorul imobiliar crede în potenţialul pe care ţara îl are. El mai spune că România se află într-un context rar întâlnit, de care jucătorii şi piaţa ar trebui să profite şi să încerce să iasă din paradigma în care „îşi pun singuri ochelari de cal pentru că nu vor să vadă mai mult“.
Un lucru pozitiv pe care Andrei Jerca îl menţionează este acela că generaţiile tinere de antreprenori români îşi gândesc businessurile la o scară europeană sau mondială.
„Şi noi, astăzi, ne considerăm un jucător regional. Cu cât mai multe businessuri locale vor începe să aibă această mentalitate, cu atât vom avea un ecosistem echilibrat“, a subliniat el.
De asemenea, Andrei Jerca susţine că se văd din ce în ce mai multe businessuri locale alături de businessuri multinaţionale, lucru care dă valoare ecosistemului şi îl ancorează într-un mediu de business european.
Războiul din Ucraina, afirmă el, nu a influenţat businessul la nivel de strategie, ci doar la nivel tactic, întrucât au apărut anumite sincope în aprovizionare, dar nu se vede un impact direct negativ al acestuia asupra Element Industrial.
La nivel de economie, însă, efectele negative ale războiului de la graniţă se simt, spune el. „Creşterea din energie se răsfrânge asupra chiriaşilor noştri şi a producătorilor de materiale de construcţii.“
Momentul prezent este unul extrem de important pentru România, crede acesta, întrucât acum jucătorii mari din piaţă îşi dau seama cât de multe lucruri pot face.
După doi ani de pandemie şi, acum, cu un război atât de aproape, aceştia încearcă să îşi depăşească limitele şi să se adapteze constant contextului. Mai mult, susţine Andrei Jerca, România face parte dintr-o zonă a Europei care îşi doreşte mai mult şi care e extrem de ambiţioasă.
„Singurele limite sunt cele pe care ni le impunem noi. Toată zona aceasta (n. r. Europa Centrală) trece printr-o efervescenţă şi o afirmare atât a inteligenţei, a capacităţilor şi a abilităţilor, şi inclusiv la nivel de business. Sunt companii care au apărut în Polonia, Cehia sau Ungaria şi care încep să apară şi în România, care pot fi campioni în sectoarele lor şi care pot să se joace lejer la nivel european“, a concluzionat managing director al Element Industrial.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE