Supliment ZF X-Mas Gifts

Pachet cadou Perfect Simplu Gourmet cu vin, brânză, pate de mangaliţă şi piept de raţă

Ceva să încânte papilele gustative

20 dec 2022 Autor: Cristina Roşca

Nu ştiu alţii cum sunt, dar, vorba lui Creangă, eu când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească, la sărbătorile de iarnă, parcă simt cum mă învăluie mirosul de scorţişoară şi de vanilie, şi aproape pot să simt pe limbă gustul merelor coapte pe care le pregătea bunica. Tot ea, ultima oară acum doi ani, m-a aşteptat cu cozonacul cald, rumenit bine, care stătea să plesnească de cremă de ciocolată, pentru că ştia că altfel nu îl mănânc. Musai cald şi musai cu cremă.

Ce voiam să zic de fapt e că pentru mine sărbătorile de iarnă sunt sinonime nu doar cu darurile şi cu timpul petrecut alături de cei dragi, ci şi cu festinul culinar. Nu sunt fanul celor mai multe preparate tradiţionale, dar nu cred că există Crăciun fără cozonac, fără vin fiert şi fără portocale. Acestea din urmă nu atât pentru gust, cât pentru mirosul pe care eu îl asociez cu iarna, cu sărbătorile.

Şi, pentru că sunt convinsă că nu sunt singura pentru care luna decembrie vine la pachet cu papile gustative „nesătule”, am decis să pun pe o listă pentru Moşu’ o serie de „bunătăţuri” nu atât tradiţionale şi nici aspiraţionale, cât inspiraţionale. Poftă bună!

 

 

Jamon Paleta serrana de 4,5 kg de la La Finca by Alioli, 299,99 lei, www.freshful.ro

 

 

Decantor de vin din oţel Wine Breather Deluxe de la MENU, 459 de lei, magazinul The Edit

 

 

Siropuri 5 to go, preţ la cerere, cafenelele FIVE TO GO şi magazinele partenere

Siropurile 5 to go for Home sunt create special pentru dimineţile care au nevoie de un plus de gust şi savoare. Ele fac magie într-o ceaşcă de cafea.

 

 

Vin roşu sec Etika Fetească Neagră de la Aurelia Vişinescu, 0,75 L, 89,9 lei (67,4 lei cu Act for Good, din aplicaţia  Carrefour, carrefour.ro şi magazine)

Istoria recentă consemnează o singură poreclă dată după un soi de strugure – titlul de „doamna Fetească Neagră”, câştigat de enoloaga şi antreprenoarea Aurelia Vişinescu. Doar atât şi ar fi suficient pentru a garanta calitatea vinului dar, dacă nu aveţi încredere în înţelepciunea populară, ar trebui menţionat că vinul a primit medalii de aur la concursuri de specialitate imediat după lansare. Un vin prietenos şi vesel, bun partener de discuţii, cu note de cireşe de vară, prune uscate şi condimente. Este o licoare perfectă pentru cei care iau eleganţa drept o calitate naturală şi pe care complexitatea nu îi intimidează, ci îi stimulează.

 

 

Sistem de conservare a vinului Coravin Timeless Eleven – Piano Black, 2.950 de lei, www.desprevin.ro

 

 

Cremă de alune şi cacao, cu 45% alune de pădure, 30 de lei, Răzvan Idicel

 

 

Panettone cu migdale (1 kg) din colecţia Fisconaro şi Dolce&Gabanna, preţ la cerere, www.lemanoir.ro

 

 

Espressor manual De'Longhi La Specialista Maestro EC 9665.M, cu râşniţă încorporată, carafă pentru lapte  şi sistem LatteCrema 19 bar, 5.199 lei (preţ la retaileri, poate varia în funcţie de oferte), retaileri specializaţi

 

 

The Botanist Dry Gin, 0,7 l, preţ la cerere, magazine specializate

Ginul The Botanist este produs arizanal la distileria Bruichladdich în insula Islay din nord-vestul Scoţiei. Aceasta este una dintre putinele distilerii din lume cu certificare B Corp. Companiile certificate B Corp îndeplinesc cele mai înalte standarde de performanţă socială şi de mediu, de transparenţă şi responsabilitate.

Realizat din 22 de plante şi flori locale culese manual, originare din insula Islay, şi din nouă tipuri de seminţe şi fructe de pădure, acest gin complex poate fi savurat sec, într-un G&T cu plante aromatice locale şi de sezon sau într-un cocktail sofisticat.

 

 

Pachet cadou Perfect Simplu Gourmet cu vin, brânză, pate de mangaliţă şi piept de raţă, 252 de lei, www.shop.revino.ro

 

 

Set illy collection Kit Biennale 2022 - 6 ceşti espresso şi 6 farfurii, 680 de lei, www.coffeeandme.ro