Supliment ZF X-Mas Gifts

James Dyson: „A avea o idee pentru a face ceva mai bine şi a o realiza - chiar dacă pare imposibil. Acesta este visul meu“.

Mai mult decât un cadou, un partener de încredere

20 dec 2022 Autor: Cristina Roşca

Este bine cunoscut faptul că oamenii care au avut norocul să aibă un păr perfect drept îl visează ondulat, cu bucle mai generoase sau mai mici, mai elegant sau chiar în stil afro, şi asta măcar o dată în viaţă. Similar, norocoşii al căror păr este, în mod natural, inele-inele apreciază că le-ar prinde bine ca din când în când să poată să meargă pe varianta drept, drept de tot. Şi pentru a putea face posibile aceste schimbări radicale, ai nevoie de multă energie sau de un strop de magie. Sau, pur şi simplu, de noul aparat de coafat Dyson Airwrap multistyler.

James Dyson, inginerul care a fondat compania care îi poartă numele, a avut încă de la început un crez, un vis. „A avea o idee pentru a face ceva mai bine şi a o realiza - chiar dacă pare imposibil. Acesta este visul meu.“

Antreprenorul a făcut deja ca ceva ce părea imposibil să devină posibil când a lansat, acum circa patru ani, Dyson Airwrap, cel mai premiat produs pentru stilizarea părului. Cel mai nou model, care este totodată cel mai performant, a fost pus pe piaţă în această toamnă şi vine să revoluţioneze industria.

Noul Dyson Airwrap multistyler ondulează, creează bucle, îndreaptă, usucă, şi totul fără căldură extremă. Acest multistyler reuşeşte astfel să găsească soluţia perfectă pentru orice tip de păr, şi asta cu ajutorul tehnologiei. Pentru că la Dyson tehnologia reprezintă cheia reuşitei.

„Suntem complet dedicaţi să transformăm vieţile oamenilor prin ideile noastre radicale. Aşa cum ne străduim încontinuu să identificăm problemele viitorului, ne-am angajat să încurajăm şi să pregătim inginerii care le vor rezolva“, spun reprezentanţii companiei. Aşa a apărut efectul Coandă îmbunătăţit.

Efectul Coandă, descris de inventatorul, fizicianul şi academicianul român Henri Coandă în urmă cu mai bine de un secol, poate fi explicat pe scurt prin faptul că un jet de fluid ia forma unui obiect convex atunci când este îndreptat către acesta. Astăzi, această observaţie este folosită în varii domenii, de la aviaţie la aparatele de aer condiţionat şi de la maşinile de curse la ondulatoarele şi uscătoarele de păr Dyson.

Spre exemplu, cu noul Dyson Airwrap multistyler, datorită efectului Coandă îmbunătăţit, poţi crea bucle care să meargă în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers, şi asta doar cu un singur accesoriu – faţă de două până acum. Datorită acestei tehnologii, aparatul înfăşoară automat părul în ambele direcţii pentru bucle voluminoase, elegante, potrivite pentru orice moment al zilei. Acelaşi efect Coandă îmbunătăţit permite şi ca părul drept să fie şi mai drept, iar cel ondulat să devină perfect întins. Nu în ultimul rând, firele rebele sunt cuminţite şi ele.

„Cele mai multe produse pentru coafat nu ţin cont de cât de diferit poate fi părul fiecăruia dintre noi, astfel că un accesoriu care mie mi se potriveşte poate să nu ajute deloc pe altcineva. Rezultatele spectaculoase ale noului Dyson Airwrap multistyler, dezvoltat pornind de la bazele puse de predecesorul său, sunt rezultatul unui proces de cercetare amănunţit, a nume­roase teste şi al noutăţilor din domeniul dinamicii fluidelor (computational fluid dynamics – engl.)“, spune James Dyson.

Astfel, multistyler-ul Dyson Airwrap valorifică fenomenul aerodinamic numit efectul Coandă, folosind aer pentru a atrage şi a înfăşura părul pe barele de ondulare sau pe su­prafaţa periilor de coafare. Rotorul cu 13 palete se ro­teşte cu până la 110,000 rpm, generând 3,2 kPa. Acesta e suficient de puternic ca să producă pre­siunea necesară pentru a crea efectul Coandă.

Dyson Airwrap multistyler a fost gândit pentru a îndeplini toate dorinţele când vine vorba de coafarea părului, chiar şi cele care, la prima vedere, par imposibil de realizat. Astfel, acest produs devine rapid un prieten de nădejde în orice moment critic sau cu orice ocazie impor­tan­tă, la orice vârstă şi la orice oră din zi şi din seară. În acest context şi în condiţiile în care săr­bătorile de iarnă bat la uşă, iar Moş Crăciun îşi creionează deja lista de daruri, Dyson Airwrap multistyler nu trebuie să lipsească din tolbă dat fiind că este cadoul perfect pentru doamne şi domnişoare deopotrivă.

Datorită efectului Coandă îmbunătăţit, Dyson Airwrap multistyler valorifică un flux continuu de aer pentru crearea stilului de coafare dorit.

Astfel, noile accesorii folosesc fluxul de aer Coandă îmbunătăţit pentru a atrage părul, coafând fără căldură extremă. Multistyler-ul vine cu şase posibile accesorii de coafare, este vorba de un uscător precoafare Coandă, de bare de ondulare de 30 mm şi 40 mm, o perie fermă de netezire, o perie moale de netezire şi o perie rotundă pentru volum. Fiecare are propriile sale atribuţii şi astfel joacă un rol-cheie în a stiliza părul în varii forme şi moduri.

Dyson Airwrap coafează şi usucă în acelaşi timp. Cum e posibil acest lucru? Tehnologia folosită de companie a făcut ca aparatul să beneficieze de un flux puternic de aer, dar să fie capabil şi să controleze căldura, pentru că o temperatură extremă ar putea deteriora structura firului de păr.

De altfel, multistyler-ul lansat pe piaţa din România în toamna accestui an oferă posibilitatea setării atât a fluxului de aer – există trei setări de viteză pentru obţinerea stilului dorit, Dyson Airwrap multistyler fiind dotat cu motorul digital Dyson V9, cât şi a temperaturii. Sunt posibile trei setări ale nivelului de căldură utilizat. Acestea se întâlnesc cu un jet de aer rece care dezactivează imediat elementul de încălzire, pentru ca aerul mai rece să fixeze coafura. Datorită tehnologiei de ultimă generaţie, aparatul măsoară temperatura aerului de peste 40 de ori pe secundă, reglând inteligent temperatura.

Lansat iniţial în toamna lui 2018, primul model de Dyson Airwrap a fost rezultatul muncii inginerilor din toată lumea, din Marea Britanie în Malaysia, Singapore şi Filipine. Ei au lucrat împreună pentru a crea un produs mai rapid, mai versatil şi mai uşor de folosit. Totuşi, eleganţa şi sofisticarea în materie de design nu au fost lăsate nici ele pe plan secund.

Noul model al Dyson Airwrap multistyler vine însă cu un nou design, mai spectaculos, şi cu noi inovaţii la nivel de tehnologie pentru ca părul să arate perfect aranjat, indiferent de tipul de păr sau de rezultatul dorit. Totul este posibil, iar accesoriile de coafare sunt cele care fac acest lucru să devină realitate.

Uscătorul precoafare Coandă -  accesoriu multifuncţional – usucă, netezeşte şi ascunde firele rebele. Două jeturi de aer acţionează simultan pe părul uscat şi drept, pentru a-l netezi. Rezultatul? Cu până la 58% mai puţin păr electrizat şi fire rebele.                                   

Barele de ondulare de 30 mm şi 40 mm permit realizarea de bucle în sensul acelor de ceasornic şi în sens opus, şi asta cu un singur accesoriu, reducând timpul de coafare. Fluxul de aer Coandă atrage şi înfăşoară părul în jurul barei pentru ca buclele rezultate să fie voluminoase, dar totuşi naturale.

Între cele şase accesorii cu care vine Dyson Airwrap multistyler se numără şi trei perii. Cea pentru netezire îndreaptă şi disciplinează chiar şi părul rebel datorită perilor ce elimină efectul static.                                                                        

Peria moale de netezire este accesoriul ideal pentru realizarea unui look natural, similar cu cel obţinut prin folosirea simultană a unei perii şi a uscătorului de păr. Acest accesoriu usucă şi oferă volum părului, iar terminaţiile moi protejează scalpul în timpul coafării. 

Ultima, dar nu cea din urmă, peria rotundă pentru volum este ideală pentru părul subţire, lipsit de volum. Cu ajutorul acestui accesoriu se poate realiza un look bogat în volum, similar cu cel obţinut de stilişti prin folosirea unei perii rotunde şi a uscătorului de păr.                                      

Astfel, indiferent ce stil doresc să adopte, indiferent de cât de lung au părul sau cât de rebel este, doamnele au în Dyson Airwrap multistyler un partener de încredere care le ajută să strălucească în fiecare zi, nu doar de sărbători.