Supliment ZF X-Mas Gifts

Pick-up Lenco LS-100WD

Urechea fină cu atenţie se ţine

20 dec 2022 Autor: Cristina Roşca

Expresia „muzică pentru urechile mele” poate avea diferite conotaţii în funcţie de context, de moment sau de persoana care o spune. Dacă pentru mine alarma de dimineaţă nu e niciodată muzică pentru urechile mele, nici măcar atunci când sunetul pe care îl produce telefonul este de fapt o melodie mult-iubită, pentru alţii poate fi fix asta. E, bineînţeles, cazul persoanelor matinale, energice la prima oră, nu al păsărilor de noapte ca mine.

Totuşi, pentru că am vorbit de alarme şi ceasuri, există ceva ce eu iubesc în universul acesta, al timpului - ticăitul ceasului de mână (motiv pentru care prefer modelele clasice, nu cele smart). Ah, şi cântecul pe care îl „recită” orologiile din gări sau cele istorice precum Big Ben-ul. Să poţi fi martorul trecerii timpului e un mare noroc. Plus că muzica, pe alocuri creepy, mă duce cu gândul la copilărie, la o cutie muzicală pe care o primisem cadou de la rude.

Dar să revin la muzică. Cui nu îi place să asculte muzică? Există oare o astfel de persoană? Iar dacă da, atunci cred că nu şi-a dat timp să asculte, cu urechile larg deschise, unele melodii care sunt adevărate opere de artă. Sau, poate, nu a avut echipamentele potrivite care să pună muzica în valoare.

Pentru novici, pentru iubitori şi pentru cunoscătorii sunetelor deopotrivă, pentru urechile fine, am încercat să creionăm un univers de daruri dedicate.

 

 

Radio portabil Nordmende, TRANSITA 120 IR, 913,94 de lei, www.emag.ro

 

 

Disc de vinil Red Hot Chilli Peppers - Return of the Dream Canteen, Limited Baby Blue 2LP, 39,98 de dolari, www.music.redhotchilipeppers.com

 

 

Căşti wireless, over ear, SENNHEISER Momentum 4, 1.449 de lei, www.audiomonkey.ro

 

 

Chitară Les Paul Standard '50s, 2.799 de dolari, www.gibson.com

 

 

Cutie muzicală Circus music box de la Alessi, 1.139 de euro, www.nordicnest.com

 

 

Clopoţel Peisaj Pour Ma Petite, din porţelan, decorat manual şi înnobilat cu aur pur, 153 de lei, Wagner Arte

 

 

Boxă portabilă Beolit 20, care oferă un sunet True360, preţ începând de la 1.999 de lei, Bang&Olufsen

 

 

Pick-up Lenco LS-100WD, 659 de lei, magazinele Altex şi pe www.altex.ro

 

 

Bilet la concertul Depeche Mode de pe 26 iulie 2023 de la Bucureşti, începând de la 255 de lei, www.iabilet.ro

 

 

Ceas Longines Spirit Zulu Time, 15.074 de lei, Orologeria GALT