Suplimente

România la 100 de ani. Clasa politică a adus România până aici. Acum este rândul clasei de business să ducă România înainte în următorii 100 de ani. La mulţi ani, România!

galerie foto

Autor: Cristian Hostiuc

01.12.2018, 00:34 793

România celebrează pe 1 Decembrie 100 de ani de la Marea Unire. Ziarul Financiar, care are 20 de ani, are şansa de a fi martor al acestei aniversări şi de a scrie cum arată România astăzi, la 100 de ani. România traversează poate cea mai bună perioadă din punct de vedere economic şi al businessului din toată istoria ei.

Intrarea în Uniunea Europeană, în 2007, este considerată cel mai bun lucru pentru România, după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Apartenenţa la NATO, cea mai puternică alianţă militară de astăzi, oferă României o anumită siguranţă într-o zonă care istoric a fost expusă la turbulenţe, fiind la confluenţa intereselor marilor puteri.

Nu ştiu cum va arăta România peste 100 de ani, dar aş vrea-o în continuare parte din Uniunea Europeană, parte din alianţele politice şi militare occidentale, parte a fluxurilor economice şi a businessului global, o ţară unde investitorii, fie români, fie straini, să se simtă în siguranţă pentru a-şi derula investiţiile, o ţară care să fie cea mai bună din Europa pentru industriile creative şi investiţiile în start-up-urile din IT, o ţară care să ofere o siguranţă economică, socială şi politică În topul european.

Ceea ce s-a câştigat în 2007 prin intrarea în Uniunea Europeană nu trebuie pus în discuţie niciodată. Clasa de business trebuie să fie în fruntea României pentru ca prosperitatea pe care şi-au creat-o să treacă dincolo de propriile companii.

Clasa politică a făcut Marea Unire din 1918, clasa politică a adus România în Uniunea Europeana şi în NATO.
Acum este rândul clasei de business să ducă România înainte în următorii 100 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO