ZF TechDay

ZF Tech Day. Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio: Tot mai mulţi clienţi sunt interesaţi de soluţiile de securitate cibernetică şi cloud. Estimăm o creştere de 40% a businessului în 2022

13.04.2022, 00:07 Autor: Ioana Nita

„Clienţii au devenit mult mai interesaţi să discute de zona de cloud şi acest lucru este un fenomen strict legat de ceea ce se întâmplă în apropierea ţării noastre, de riscurile percepute de companii în zona de operare a businessului.”

Dendrio Solutions, companie specializată în integrarea de soluţii IT&C, parte din Bittnet Group, mizează pe o creştere a businessului de 40% în 2022, în condiţiile în care o parte dintre proiectele demarate în 2021 continuă anul acesta, o cerere mai mare fiind în special pe zona de securitate cibernetică şi pe zona de cloud. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 87 milioane lei, în creştere cu 26%, iar anul trecut veniturile s-au menţinut la un nivel constant.

„În 2022, acum cu precădere în ultimele luni vedem o tendinţă foarte acută, adică marea majoritate a clienţilor noştri sunt interesaţi pe subiecte de cybersecurity şi cloud. Clienţii au devenit mult mai interesaţi să discute de zona de cloud şi acest lucru este un fenomen strict legat de ceea ce se întâmpla în apropierea ţării noastre, de riscurile percepute de companii în zona de operare a businessului. În ceea ce priveşte companiile mari, proiectele care au fost iniţiate în anii anteriori se continuă adică, ceea ce deocamdată nu putem spune că am observat, nu este un trend de scădere, un trend de oprire a investiţiilor planificate”, a declarat în cadrul emisiunii ZF Tech Day, Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio Solutions. El a adăugat că deşi există anumite rezerve comparativ cu 2021, compania îşi menţine prognoza de creştere pentru anul curent.

„Noi ne menţinem această prognoză de a creşte cu cel puţin 40% în 2022 şi suntem un pic mai rezervaţi faţă de 2021. Aş spune că această creştere se bazează şi pe acel backlog - volum de proiecte migrate din anul anterior, am avut un volum relativ mare şi de asta suntem încrezători că putem ajunge la această creştere de 40%. În primul trimestru al acestui an, fără să pot intra în foarte multe detalii, aş spune că suntem conform cu planul pe care ni l-am propus anul trecut. Însă suntem foarte conştienţi de schimbare - deja în mediile internaţionale se discută de faptul că anumite metale preţioase care intră în componenţa echipamentelor high-tech se livrau din Rusia sau din Ucraina în proporţie de 50% la nivel mondial, deci probabil că foarte multă uşurare în acel lanţ logistic nu o să vedem. Pot să spun însă că vom vedea o creştere poate un pic mai accelerată în zona cloud şi în zona de cybersecurity, care va creşte şi ea, deci cumva credem că, dacă nu se întâmplă ceva major, probabil că va scădea ceva, dar va creşte în altă zonă, şi vom căuta să menţinem această predicţie”, a detaliat Cristian Herghelegiu.

Dendrio Solutions are o gamă vastă de soluţii şi servicii IT, principalele trei componente ale businessului fiind zona de hardware, zona de licenţe şi zona de servicii. Zona de hardware are o pondere de 50% în întregul business al companiei, în timp ce serviciile au doar 10-15%, însă sunt pe un trend ascendent în ultima perioadă.

„În zona de hardware de fapt ne putem gândi la infrastructură şi atunci pregătim infrastructura fizică pe care o instalăm la un client acasă sau infrastructură virtuală pe care o livrăm dintr-un cloud privat sau cloud public şi aş zice că în mixul acesta undeva avem hardware 50%, licenţele între 30 şi 40%, iar serviciile sunt undeva la 10-15% overall, cu un o tendinţă semnificativă de creştere a serviciilor”, a subliniat el.

Emisiunea ZF TechDay este realizată de Ziarul Financiar cu susţinerea Orange Techday