Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un analist chimist câştigă între 650 şi 1.100 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un analist chimist câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

13.04.2023, 00:05 255

Un angajat pe poziţia de analist chimist are un salariu care variază, în medie, între 650 şi 1.100 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Pentru această poziţie, companiile caută candidaţi cu cunoştinţe ştiinţifice şi experienţă în domeniul chimiei şi tehnicilor analitice, care să-şi asume responsabilitatea pentru efectuarea tuturor testelor atribuite, precum şi pentru interpretarea, analizarea, documentarea şi raportarea rezultatelor.

„Un analist chimist are studii superioare finalizate în chimie, biochimie sau inginerie chimică, cunoştinţe privind utilizarea echipamentelor analitice HPLC, GC, spectrofotometru UV-VIS, IR etc., cunoştinţe solide de chimie analitică calitativă, cantitativă şi analiză instrumentală. În prezent, se caută astfel de candidaţi în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Ploieşti, iar oferta salarială este între 650 şi 1.100 euro net lunar”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, zile libere suplimentare şi traininguri de specializare.

În prezent, 144 de posturi vacante pentru poziţia de analist chimist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov, Constanţa şi Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
Urmează ZF Bankers Summit'24