Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un specialist în servicii vamale câştigă între 900 şi 1.400 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un specialist în servicii vamale...

Autor: Ramona Cornea

10.09.2022, 10:31 1009

Un angajat pe poziţia de specialist în servicii vamale are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.400 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare BestJobs.

Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs, afirmă că, deşi pandemia de COVID-19 a dus la perturbarea globală a lanţurilor de aprovizionare, domeniul logistic se află pe o pantă ascendentă, aşa cum putem observa şi din faptul că oferta de joburi în acest domeniu de activitate a crescut cu 52% în prima jumătate a anului.

„Un astfel de specialist trebuie să fie meticulos, atent la detalii şi să aibă abilităţi de planificare şi organizare foarte bune, precum şi acurateţe şi viteză în introducerea datelor. Experienţa în gestionarea importurilor este necesară, la fel şi cunoştinţele solide ale codurilor vamale şi a legislaţiei vamale. Mai mult, companiile care recrutează activ astfel de poziţii caută specialişti care cunosc legislaţia vamală a României, Intrastat, Incoterms, iar poziţia presupune şi cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională. O certificare obţinută în urma absolvirii cursurilor de formare pentru operaţiunile vamale (de declarant vamal) reprezintă un plus pentru orice candidat. Dat fiind mixul de abilităţi soft şi hard, precum şi ritmul alert de dezvoltare a domeniului, salariul net pentru o poziţie de specialist servicii vamale este de 900 - 1.400 de euro pe lună“, detaliază ea.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt:  tichete de masă, abonament medical privat, transport asigurat, bonus de sărbători, tichete de vacanţă.

În prezent, 182 de posturi vacante pentru poziţia de specialist servicii vamale sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Alba, Sibiu, Arad, Bucureşti. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO