♦ Destine Broker este o companie de brokeraj în domeniul asigurărilor înfiinţată în 2007, iar anul acesta ea estimează un volum al primelor intermediate de 100 mil. euro ♦ În topul brokerilor de asigurări în 2020, Destine ocupă poziţia a treia.
Marius Laslo, directorul executiv al Destine Broker, o companie de brokeraj din domeniul asigurărilor, spune că pe viitor compania îşi va concentra atenţia pe asigurările de sănătate şi de viaţă pentru dezvoltarea businessului, fiind două categorii unde există loc de creştere.
„Pe asigurările de viaţă şi de sănătate mizăm în viitor pentru a ne dezvolta. Este loc de creştere şi pe Casco pentru că nici 20% din piaţă nu este asigurată, iar la asigurările de sănătate probabil acoperirea este de circa 15%“, spune Marius Laslo, director executiv al Destine Broker, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor: Cum facem economia să funcţioneze în continuare?, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.
Compania de brokeraj a fost înfiinţată în 2007, iar Marius Laslo spune că piaţa asigurărilor s-a schimbat semnificativ de atunci şi până în prezent, având în vedere că la începutul activităţii companiei, cererea era în mare parte doar pentru asigurările obligatorii, însă, cu trecerea timpului, oamenii au devenit din ce în ce mai interesaţi să îşi facă asigurări de răspunderi, de sănătate sau de viaţă.
„Piaţa de asigurări, până la Revoluţie, era inexistentă. Apoi, în România au început să vină companiile străine şi atunci fondatorii Destine Broker şi-au dat seama că există loc pentru o firmă de brokeraj care să intermedieze procesele de asigurări. Este loc de dezvoltare, încă nu am ajuns la maturitate“, explică el.
Marius Laslo precizează faptul că pandemia a avut un efect negativ asupra activităţii Destine Broker doar în primele luni, când nu se cunoaşteau multe lucruri despre boală, însă, pe parcursul anului trecut, compania a reuşit să se adapteze noilor condiţii de lucru şi să lucreze cu clientul şi de la distanţă.
Cererea venită dinspre online a crescut semnificativ, astfel că, interacţiunea online era la 15% înainte de pandemie, iar în prezent a crescut la circa 45%.
„Rămâne de bază interacţiunea umană, clienţii noştri îşi doresc să interacţioneze cu cineva, să pună întrebări, să ştie ce produs să aleagă. Există însă o tendinţă înspre online în zona generaţiei tinere, care interacţionează mai repede prin metodele tehnice“, explică Marius Laslo.
Pe lângă creşterea zonei de online, în ultimul an oamenii au fost mai interesaţi de asigurările de sănătate, astfel că cererea pentru acestea a crescut, în principal pentru acoperirea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.
Marius Laslo spune că se simte o revenire a cererii pentru asigurări, astfel că, Destine Broker a încheiat primul trimestru ala cestui an în creştere în privinţa intermedierii poliţelor. Estimările pentru întregul an 2021 privind volumul primelor intermediate se situează la circa 100 mil. euro.
În 2020, topul brokerilor de asigurări a fost condus de Safety Broker, urmat de Marsh Broker şi Destine Broker. Volumul primelor intermediate de societăţile de brokeraj în asigurări la finalul anului 2020 a ajuns la 7,86 mld. lei, în creştere cu 9,1%. Doar Destine Broker a intermediat prime de 451 mil. lei (peste 90 mil. euro) anul trecut, având o cotă de piaţă de 5,72%.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE