ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor. Mihai Ionac, ArTerra Timişoara: Există o cerere tot mai mare pentru intervenţiile de tip ambulatoriu. Ne extindem cu un bloc operator

25.05.2021, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ ArTerra este o clinică din Timişoara specializată pe zona vasculară ♦ Businessul mizează pe conceptul medicinei moderne, care recunoaşte tot mai mult avantajele echipei multidisciplinare.

Mihai Ionac, fondatorul clinicii ArTerra din Timişoara şi medic chirurg vascular, spune că ceea ce a observat odată cu pandemia este faptul că pacienţii solicită tot mai mult intervenţiile chirurgicale de tip ambulatoriu. De aceea, businessul fondat de el se extinde cu un bloc operator.

„Omul modern este tot mai ocupat. Pandemia ne-a făcut viaţa mai lentă, dar, în general, viaţa noastră are o viteză mare şi în sensul acesta am observat că există cerere crescută pentru intervenţii chirurgicale de tip ambulatoriu. Planurile noastre constau în extinderea clinicii cu o sală de operaţie care va combina elementele de design cu cele mai stricte norme care ţin de funcţionarea unui bloc ope­rator pentru asemenea intervenţii. Sperăm să deschidem la sfârşitul lunii mai”, spune Mihai Ionac, fondator al ArTerra Timişoara, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum fa­cem economia să funcţioneze în continuare?, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Astfel, pacienţii care vor veni să se opereze se vor putea externa în aceeaşi zi, iar de a doua zi îşi vor putea relua viaţa. Povestea busines­su­lui a început cu specialitatea medicală pe care o are Mihai Ionac şi anume aceea vasculară.  Astfel, ceea ce şi-a propus medicul şi antre­pre­no­­­rul să facă este să le  ofere pacienţilor cu pro­ble­­me vasculare mai multe opţiuni de trata­mente.

Problemele vasculare pot fi cauza mai multor afecţiuni ce ţin de diverse specializări medicale. De aceea, businessul ArTerra din Timişoara mizează pe conceptul medicinei moderne, care recunoaşte tot mai mult avantajele echipei multidisciplinare.

„Acum doi ani am deschis businessul, iar conceptul pe baza căruia ne-am dezvoltat a fost cel de multidisciplinaritate. Ideea a fost că dacă un pacient vine cu o problemă şi ea ţine nu numai de bolile vasculare sau cardiovasculare, dar şi de alte elemente care au legătură cu organele ţintă cum sunt rinichii sau creierul, noi putem să propunem un concept multidisciplinar integrat.” Astfel, cu o abordare circulară, pacientul poate să primească de la medici care comunică între ei un răspuns complet, explică Mihai Ionac.

În clinica ArTerra lucrează aproape 30 de medici care acoperă toate specialităţile necesare, inclusiv partea de dermatologie, dat fiind că bolile venoase pot afecta pielea memebrelor inferioare.

„Bolile cardiovasculare sunt cele mai frecvente afecţiuni (în România – n.red.), din păcate. Circa una din două persoane care decedează o face din cauza bolilor cardiovasculare. De aceea cred că este o chestiune subestimată la nivel naţional şi de aici consider că apar oportunităţi pentru acordarea de servicii integrate în acest domeniu”, adaugă antreprenorul.

Deşi clinica a fost deschisă cu puţin timp înainte de izbucnirea pandemiei, Mihai Ionac spune că a fost nevoit să închidă timp de două luni businessul pentru că la acea vreme nu erau cunoscute multe lucruri despre boală. Apoi însă, activitatea a fost reluată. Cu toate acestea, compania ArTerra Health care operează businessul a avut în 2020 afaceri de 2,1 mil. lei, plus 15%.

„Am observat că pacienţii apelează în număr tot mai mare la aceste servicii de tip privat. Ei apreciază mult atunci când în cabinet explici specificul bolii şi oferi pe loc alternativă dacă nu poţi să te ocupi. Dacă vine un pacient cu dureri de picioare, aceste dureri pot avea zece cauze”, spune Mihai Ionac.

Totodată, medicul adaugă că ceea ce a observat este faptul că oamenii au început să vină tot mai târziu şi îşi descoperă afecţiunile într-un stadiu în care nu se mai pot face multe lucruri pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor