ZF 24

2009 va fi anul recesiunii pe piata spatiilor comerciale; Romania nu va fi afectata - studiu

17.11.2008, 13:16 17

Piata spatiilor de retail din Romania nu va fi afectata de criza globala in anul 2009, spre deosebire de pietele vest-europene unde 2009 "va fi anul recesiunii", se arata in studiul European Retail Market 2009, al companiei King Sturg.

Economiile emergente ale unor tari ca Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania, Slovenia si Slovacia vor cunoaste o crestere economica pozitiva. Puterea de cumparare în crestere si nevoia de modernizare vor sustine piata de retail din aceste tari. Se preconizeaza o creste a chiriilor pentru spatiile comerciale cu pâna la 10% pentru locatiile cu cea mai mare cautare în Bucuresti, Praga si Varsovia, se arata intr-un comunicat al companiei.

De cealalta parte, economiile dezvoltate vor inregistra scaderi pe segmentul chiriilor si spatiilor comerciale.

"Anul urmator va fi anul recesiunii pe piata spatiilor comerciale, in special pentru marile economii: Marea Britanie, Germania, Franta, Spania si Italia. King Sturge preconizează scaderea moderata a chiriilor în Londra, de exemplu, si o scadere severă a chiriilor in orase precum Milano si Madrid", se precizeaza in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO