ZF 24

300.000 de britanici, afectati de caderea bancii islandeze Landsbanki

07.10.2008, 14:39 13

Clientii din Marea Britanie ai bancii islandeze falimentare Landsbanki s-au pomenit in situatia de a nu isi mai putea retrage banii de la banca prin internet Icesave, detinuta de Landsbanki, dupa ce autoritatile de reglementare islandeze au preluat controlul asupra celei de-a doua banci de retail ca importanta din Islanda, informeaza Times Online.

Guvernul islandez a revocat boardul de conducere al bancii. Conform Icesave, cei aproximativ 300.000 de clienti britanici nu isi vor putea retrage banii.

Landsbanki este una din bancile europene care opereaza in Marea Britanie, scapand de regimul juridic aplicat bancilor britanice prin care aceasta ar fi fost obligata sa aiba rezerve de lichiditati la banca centrala britanica. Astfel, clientilor britanici nu le va fi garantate de catre Marea Britanie, depozitele de pana la 15.500 de lire sterline, asa cum s-ar fi intamplat in cazul unei banci britanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO