ZF 24

7.800 euro, salariul mediu brut al directorilor de top din Romania

7.800 euro, salariul mediu brut al directorilor de top din Romania
21.05.2009, 13:11 102

Prima linie de management din companiile multinationale - respectiv directorii financiari, de vanzari sau de marketing -, cu exceptia CEO-ului, a general managerului sau a country managerului, castiga salarii medii brute de 7.800 de euro, salariul maxim ajungand pana la 13.000 de euro lunar, fara bonusuri si beneficii, care in unele cazuri chiar dubleaza salariul de baza, potrivit raportului Total Remunerations Survey, realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer prin intermediul partenerului sau local Consulteam.

Potrivit studiului, realizat in aprilie, aproximativ o treime din multinationale ingheata cresterile salariale pentru acest an, ceea ce inseamna ca angajatii vor ramane cu salariile pe care le au in prezent.

Majoritatea middle managerilor din multinationale castiga, in medie, intre 700 si 4.900 de euro, specialistii iau intre 500 si 3.000 de euro, iar muncitorii si lucratorii din zona administrativa necalificata, au salarii cuprinse, in medie, intre 300 si 1.100 de euro brut lunar, se mai arata in studiul Mercer. Studiul a fost realizat in luna aprilie, pe un esantion de 124 de companii, majoritatea multinationale.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO