ZF 24

A lucrat în bancă timp de şase ani, iar acum are un atelier de aranjamente florale

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

08.06.2014, 10:21 640

Cristina Creţu, o tânără în vârstă de 30 de ani din Bucureşti, şi-a deschis în primăvara anului trecut un mic atelier în care realizează aranjamente florale. A pornit la drum cu doar 1.000 de euro şi pentru a deveni antreprenoare a renunţat la jobul din centrala unei bănci, poziţie pentru care a muncit timp de şase ani.

„Ştiam că pot oferi mai mult decât mi se cere, iar ideea s-a dezvoltat din dorinţa mea de a mă ocupa de organizare de evenimente. Nu mă plicti­si­sem în bancă pentru că am crescut din punct de vedere profesional, dar este un context în care eşti limitat de proceduri şi produse şi în care vrei, nu vrei, trebuie să te învârţi. Corporaţia mi-a prins bine însă, am plecat res­ponsabilă şi plină de cunoştinţe care mă ajută să duc un proiect la bun sfârşit“, spune Cristina Creţu. Ea şi-a dat demisia din cadrul băncii în pri­mă­vara anului trecut, după ce a terminat un curs de câteva luni de design floral pentru a învăţa tehnicile de realizare a unui aranjament.

În prezent, FleurArtist îşi desfăşoară activitatea cu un singur angajat, Cristina Creţu, care realizează aranjamentele florale, se ocupă de co­men­zi, de aprovizionare, face şi livrări şi, când este nevoie, dă şi cu mă­tura în ate­lier. Ea spune că ar avea nevoie de încă o persoană care să o poată în­lo­cui şi care să poată gestiona cele zece comenzi, în medie, care vin către ate­lier în fiecare săptămână (în lunile de sezon, când sunt nunţi, botezuri şi sărbători).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO